povzetki iz knjige
pozdravljeni.
objavljam nekaj povzetkov iz modre knjige z naslovom Duhovno partnerstvo.
meni je všeč, mogoče pa še komu prav pride na njegovi poti:
najprej kaj je duhovno partnerstvo, da bomo vedeli o čem se gre: to je partnerstvo med enakoverednimi osebami z namenom duhovne rasti.
Prijateljstva niso duhovna partnerstva.
duhovni partnerji ostajajo skupaj, dokler duhovno rastejo skupaj. izbirajo svoje vloge. izrečejo stvari, za katere se najbolj bojijo, da utegnejo uničiti njihovo partnerstvo.
orodja, ki so potrebna za rast so:
– čustveno zavedanje,
– odgovorna izbira,
– intuiacija,
– zaupanje (v Vesolje).
Ljubezen in strah se medsebojno izključujeta. Če ste zavezani strahu, se odzovete. Če ste zavezani ljubezni, odgovorite (sprejmete odgovornost). pomembna je vaša izbira.
smernice za rast:
– pozoren sem na svoja čustva, ki jih zaznavam tudi v telesu,
– pozoren sem na svoje misli (npr. sodbe),
– pozoren sem na svojo namero (npr. potreba po imeti prav, pripisovanje krivde),
– sem pogumen,
– vem da se dogaja vse z nekim namenom. zato se vprašam, kako mi lahko ta izkušnja pomaga ozdraviti tiste dele sebe, ki temeljijo na strahu?,
– vedno ostanem celovit (to pomeni npr. da spregovorim, ko nočem in me je strah govoriti),
– itrečem ali storim kar je najtežje,
– gojim sočutje: sebe in druge vidim kot duše, katerih prestrašeni deli osebnosti so včasih dejavni,
– manj ko obsojam sebe, manj obsojam druge,
– bolj ko cenim sebe, bolj cenim druge,
– ne morete biti sočutni z eno osebo, hkrati pa ne biti sočutni z vsemi ljudi na vaši poti,
– spremenim svoj vidik iz prestrašenega dela v ljubečega,
– opustim vsako distanco, ki jo čutim do kogarkoli,
– sem navzoč, ko drugi govorijo (to pomeni, da ne razmišljam že o odgovoru, ko govorijo),
– prizadevam si, da bi bile vse moje interakcije ljubeznive in zavestne,
– zanašam se na svojo intuicijo.
Tukaj se malo ustavimo – vprašanje za modelatorja je namreč tale: kaj naj bi bila intuicija? vedno sem mislila da sem to pravi jaz, vendar avtor navaja sledeče: intuicija je sporazumevanje z nefizičnimi vodniki in Učitelji, katerih edini interes je naša duhovna rast. najprej je treba postaviti vprašanje. potem je treba prisluhniti odgovoru.
Kaj je potem intuicija? eno ali drugo, ali nekaj vmes, ali pač nič od tega?
nadaljujem po odgovoru,
lp
pikica
Takole ne bova daleč prišla, če boš čakala name. Jaz odgovarjam namreč po intuiciji….. In to prav gotovo ni pravi Jaz, temveč odziv na moja vprašanja, pričakovanja, stremljenja in hotenja – odgovor, ki ne prihaja iz uma……….
1. Življenje ni pravično, vendar je še vedno dobro.
2. Če ste v dvomih, naredite le naslednji majhen korak.
3. Življenje je prekratko, da bi čas zapravljali za to, da bi sovražili.
4. Vaša delo ne bo poskrbelo za vas, ko boste bolni. Vaši prijatelji in
starši bodo. Ostanite v stikih.
5. Sproti poplačajte svoje dolgove.
6. Ni potrebno, da imate svoj prav za vsako ceno. Sprejmite dejstvo, da se
lahko ne strinjate.
7. Jokajte z nekom v družbi. To je bolj zdravilno kot jokati sam.
8. Čisto v redu je, da ste jezni na Boga. On to zna sprejeti.
9. Prihranke za upokojitev pričnite shranjevati s svojo prvo plačo.
10. Ko gre za čokolado, je upor jalov.
11. Sklenite mir s svojo preteklostjo, da vam ne bo pokvarila sedanjosti.
12. V redu je, da vašim otrokom dovolite, da vas vidijo jokati.
13. Ne primerjajte svojega življenja z življenji drugih. Ne poznate
njihovega poslanstva.
14. Če naj bi bila vaša zveza skrivnost, potem ne bi smeli biti del nje.
15. Vse se lahko spremeni, kot bi trenil. Toda ne skrbite, Bog nikoli ne bo
trenil.
16. Globoko vdihnite. Pomirja um.
17. Znebite se vsega, kar ni uporabno, lepo in veselo.
18. Vse kar vas ne bo ubilo vas bo v resnici naredilo močnejše.
19. Nikoli ni prepozno imeti srečnega otroštva. Toda drugo je odvisno od
vas in od nikogar drugega.
20. Ko pride do tega, da bi šli za tistim kar imate radi v svojem
življenju, ne recite ne.
21. Prižgite sveče, uporabljajte lepe rjuhe, nosite fino perilo. Ne hranite
ga za posebne priložnosti. Današnji dan je nekaj posebnega.
22. Naredi vse, nato se prepusti toku.
23. Bodite drugačni zdaj. Ne čakajte na starost, da bi nosili vijolično.
24. Najpomembnejši spolni organ so možgani.
25. Nihče nima v oblasti tvoje sreče, le ti sam.
26. Prepreči vsako t. im. nesrečo s naslednjimi besedami: “Bo čez pet let
to pomembno?kilometrski števec< se je avgusta prevesil preko 90 zato članek
posredujem
Draga pikica,
tvoje objave prepiskov iz knjige sosicer koristne, kerknjige niso vsakmer dostopne. Žal pa s tem zadanemo ob avtorske pravice, ki so kar močno zaščitene. Nemen je tisti, ki sicer opravičuje celo uporabo kakšnega citata in v tem primeru moramo točo navesti, da je to citat, od kod je citat, avtorja dela, ISBN številko itd. Da pa bi kar tako objavljali neke nedefinirane citate, s katerimi skušaš obračunavati s svojimi namišljenimi problemi, pa ni zadosten namen,ki bi dovoljeval zlorabo avtorskih pravic. Živimo namreč v nekem urejenemsvetu,kjer se (večinoma) ve, kaj je prav in kaj je narobe. Seveda nekateri ljudje s popolno odsotnostjo kritičnega pogleda, zlasti pa občutka samokritike, tega ne opazijo, ker tujega dela ne cenijo.
Veseli bomo, čeboš nekoč vse to, kar prepisuješ, tudi dojels in ponotranjila. Potem nam boš morda sposobna napisati kakšno svojo misel, ki jo bomo z veseljem objavili. Spoznanje se namreč ne začne s tem, da nekaj prebereš in ti je všeč, ampak se začne, kot to tudi ponotranjiš in pričneš uporabljsati v svojem obnašanju,v odnosu do svojega okolja in predvsem v odnosu do sebe. Dokler tega ne storiš, moraš seveda uporabljati tuje misli za obračunavanje z nekom.
V tem primeru pa moramo uporabiti Prešernovo pesem: “Le čevlje sodi naj Kopitar!”
Popolnoma se strinjam z vami, spoštovani g.Igor. Vendar bi bilo vseeno primerno, da tale pikica napiše naslov knjige in avtorja, ker se mi zdijo misli zanimive. In naj venedar napiše kajsvojega no!!!!!
Želim si, da bi s svojo modrostjo še dolgo ostali z nami, g.Igor!
Žana iz Kranja
Kot sem že zgoraj napisala je naslov knjige Duhovno partnerstvo.
avtorja pa res nisem napisala, to pa je Garry Zukav.
Kaj svojega pa bom napisala, ko bom tega zmožna.
lep dan,
pikica
Mi smo kar potrpežljivi, ker je joga tista, ki ti da potrpežljivost. Bomo počakali in upamo, da bo tale forum še obstajal takrat.
Prosimo, da tega foruma ne zlorabljate, kot svoj blog, kamor prepisujete cele strani knjig in tujih misli. Forum je namenjen vašim vprašanjem, stiskam in možnim rešitvam le-teh in ni fer do ostalih obiskovalcev, da ga ( nekateri ) zlorabljate za hranjenje svojega ega. V te namene je v tej deželi na spletu nešteto možnosti v obliki blogov.
Forum je zaprt za komentiranje.