Najdi forum

Baje se v Sloveniji na 100 rojenih žensk rodi 107 moških, kar je podobno povprečju v svetu. Se pravi če se na generacijo pri nas rodi 10 000 punčk, se bo rodilo cirka 10 700 fantkov. Če te poparčkamo, bo na vsako generacijo ostalo nepoparčkanih kakih 700 moških slovenskih fantkov. Koga oženijo ti nepoparčkani fantje? Prisiljeni v večno samskost?

Ko kot moški nekaj čez 20 let gledaš okoli, vidiš same moške moške; na spoznavnih portalih kot  tinder ipd. v povprečju 10 moških na eno žensko – preverjena številka če narediš fake profil nasprotnega spola. Gora samskih tipov, ki se grebe za tistih nekaj samskih deklet. Te punce so bombardirane s sporočili.

Gledaš facebook profile prijateljev in prijateljev prijateljev. Ogromno moških že v opisu profil na veliko navede da so samski. Gledaš profile žensk, tu pa tam katera si upa napisati da jo zanima nasprotni spol. Ravno tako gledaš slike instagrama, in vidiš, da jih veliko na profilu niti noče objaviti, da imajo fanta, in to celo skrivajo, čeprav ga imajo. Velja tu in tam za kakšnega moškega. Greš na nek povprečen koncert slovenske pop skupine, kjer spet prevladuje moški spol s pivom v roki, če ni ravno koncert One direction. Greš v povprečen klub v centru glavnega mesta, 8 moških peca 2 ženske “nagnetne” na kupu, zelo zelo redko pa situacija, kjer je obratno z razmerjem spolov, morda videno enkrat na 20 žurk. Bolje da ne rečemo, kakšna je situacija spolov na žurkah v študentskih domovih, si lahko vesel če se pokažejo 3 dekleta. Morda so izjema gasilske veselice?

Večina žensk se zadržuje in druži na privatnih žurkah doma v svojih stanovanjih? Kako naj moški pride do deklet, ki se skrivajo v stanovanjih, pa one niti niso niti toliko, da bi odpisale na facebook, tinder, ali si sploh naredile tinder, ali  bi dale na avtobusni postaji dol slušalke, da bi jo sploh lahko ogovoril kak moški? Kako je situacija v drugih starostnih skupinah stran od 20 ?

Okrog 9000 moških je več kot žensk v Sloveniji (https://www.stat.si/StatWeb/news/Index/9197).

Misliš da samo manjka v tvoji starostni skupini žensk. Ohoho fantiček.

V vseh manjka.

"Mediocre minds usually dismiss anything which reaches beyond their own understanding."

Pozabil si na to, da je ene 5-10% gejev in lezbijk in nekaj % aseksualcev, transseksualcev, transgenderjev, panseksualcev, itd. itd.

Pole dost jih je tudi takšnih, ki jim sploh ni do partnerstev.

Veliko je tudi teh, ki so total zafurani in nesposobni imet kakšno žensko. V mojem okolju je par moških večno samskih. To gre za čudake, mamine sinčke, alkoholne utopljence, itd. Ni problem, da je pomanjkanje žensk, ampak kaj si ona sploh hoče s takšnim tipom začet?

Tiste tvoje kalkulacije so čist brezpredmetne.

 

Za uvod nekaj malega statistike: Verjetnost, ali se bo rodil deček ali dekle je na dolgi rok enaka. To je tako kot bi metal kovanec – verjetnost ali bo padel grb ali cifra je na večje število metov enaka.  Na kratek rok pa se zgodi, da en izid lahko vodi… tako imamo zdaj več moške populacije, ampak čez 100 let bo pa lahko več ženske populacije. Daljši kot je čas vzorčenja (opazovanja), bolj točen je na koncu podatek in kot rečeno na dolgi rok bi morala biti verjetnost 1:1.

Kar pa zadeva parčkanja je takole: Upoštevati je treba istospolne pare ter tudi take, ki jim sploh ni do veze. Ali tudi tu velja statistika, da imamo enako število gejev kot lezbijk? Ni nujno. Na koncu imaš X samskih moških in Y samskih žensk (pri čemer ni nujno, da sta X in Y enaka). Med temi X moškimi in Y ženskami sigurno obstajata moški (recimo mu Adam) in ženska (recimo ji Eva), ki sta si dobesedno namenjena. Ampak problem je, ker nimata nič skupnega in ne vesta en za drugega, zato Adam in Eva nikoli ne bosta par. Adam tako osvaja druge ženske, Eva pa druge moške. Vendar pri obeh je privlačnost samo enostranska in zato ostaneta samska. Žal ljudje imamo lahko 1000 aplikacij za parčkanje, vendar na splet nikoli ne bomo spravili vseh samskih ljudi.

Druga stvar: Spolna potreba moških in žensk ni enaka. Moški ga bo pripravljen namočit v vsako drugo žensko. Ženska pa bo nastavila vsakemu 10. moškemu. Pretirano tečnarjenje neprivlačnih tipov bo žensko pripeljalo do tega, da bo dating aplikacijo zapustila. Svojo izkušnjo bo povedala prijateljici in jo s tem odvrnila od uporabe aplikacije. Zato imamo na takšnih portalih samo peščico žensk (ponavadi vztrajajo take, ki so dolgotrajno samske) in ogromno nepotešenih moških.

Pa ko smo že pri moških, še tole: Niso vsi mamini sinčki, čudaki, alkoholiki itd. Pa tudi če je malo “čuden”, se gotovo nekje skriva tudi malo “čudna” ženska, ampak se morda nikoli ne bosta spoznala (beri zgoraj primer Adama in Eve). Pustimo to… recimo, da je tip normalen. Ženski napišeš sporočilo, odgovora ni, napišeš še eno sporočilo, in potem še eno. Ženske vizualno ne privlačiš in četudi bo prebrala sporočilo, ti ne bo odpisala, ker je to zanjo zguba časa. Lahko se še tako trudiš, vendar če ji že na sliki nisi privlačen, zakaj bi ona zapravljala svoj čas, če se s tabo ne vidi? Lahko pa ji napišeš še tako brezvezno sporočilo, vendar če ji boš privlačen, se ti bo takoj oglasila. Žal tako je – pa saj ni nič čudnega, saj tudi moški tako delamo.

Če ženska kontakta s tabo ne išče oz. ga celo direktno zavrača (ti ne odpiše na družbenem omrežju), očitno ni zainteresirana za odnos s teboj. Ne vem, od kje ti ideja, da je dolžna komunicirat s tabo.

Kako naj moški pride do dekleta, ki mu ne odpisuje na Tindru, se skriva v stanovanju in zunaj nosi slušalke, da je ne more ogovarjat? Ne pride.

Ko sem bila jaz mlada (od tega je več kot 40 let), je bilo ogromno punc in zelo malo fantov. Sploh ni bilo izbire.

Prav tako imamo ogromno vdov in starejših žensk, ki so same.

naravna statistika je taka, da se na 100 rojstev, rodi 48 punc in 52 fantov. Imajo pa fantje slabšo preživetveno statistiko, zato se v Sloveniji pri 45 letih statistika izenači, potem pa vodijo ženske. Zaradi priseljevanja predvsem moških, pa trenutno na splošno vodijo moški. je pa to povsem brezvezen podatek.

Brez veze gledaš statistiko. V kolikor ne delaš na svoji osebni rasti, boš neuspešen tudi v primeru 1 % moških vs 99 %. Predlagam, da se namesto osredotočanja na zunanji svet, raje osredotočiš na notranji svet. Ko boš spoznal sebe v detajle, boš vedel kaj te veseli, dobil boš življenjsko iskrico. Ko imaš to iskrico, boš privlačil ženske v diskaču, na busu, na piknikih in podobno. Potem, ko se bo ženska pogovarjala s teboj, bo videla, da si top in vse ostalo pride samo od sebe. Ta bo povedala svoji prijateljici, da si top, in tako naprej.

Upam, da začneš delati na sebi in videl boš čuda 🙂

 

Bodi v cvetju

New Report

Close