Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Povrnitev potnih stroškov

Povrnitev potnih stroškov

Spostovani,
pred nekaj tedni sem dobila diagnozo raka na dojki, bila sem tudi ze operirana. V tem casu sem zaradi preiskav in posega veckrat z avtom potovala v Ljubljano; v prihodnje me caka tega se precej vec (vec tednov obsevanja, kar pomeni vsakodnevno voznjo). Ker s tem nastajajo precejsnji stroski (bencin, parkirnina), me zanima, ce in na kaksen nacin lahko dobim kaksno povrnitev potnih stroskov in kaj to povracilo krije. Za nazaj je verjetno ze prepozno, kaj pa za naprej ?
Hvala in lep pozdrav.

Lepo pozdravljena!

Stvar je sledeča. Pri svojem osebnem zdravniku dvigneš potrdilo o upravičenosti do potnih stroškov-spremstva. Na nahrbtni strani je razpredelnica v katero ti vedno, ko greš na pregled ali terapijo potrdijo obisk. Ko boš končala s terapijami, pa na Zavodu za zdravstveno varstvo uveljavljaš pravico do povračila stroškov. Tam dobiš neki obrazec, ki ga izpolniš. Denar pa ti v roku kakšnega meseca nakažejo na tvoj tran.račun.

Vse dobro!

Najlepsa hvala za pojasnilo. Tak obrazec je najbrz treba oddat zavodu za zdr. varstvo za vsak mesec posebej ?
Lep dan zelim.

Zdravo!

Ni ti potrebo oddajati za vsak mesec posebaj,ko bo razpredelnica polna,ga oddaš.
LP

Obstaja tudi možnost prevoza z reševalnim vozilom (obstaja cela vrsta tovrstnih podjetij,ki se ukvarjajo predvsem z neurgentnimi prevozi pacientov).Stroške krije zavarovalnica,vi profitirate pri parkirnini,iskanju parkirnega prostora-še posebej dobra možnost,če bodo obsevanja vplivala na vaše počutje.Splača se vsaj pozanimat,kakšne so možnosti pri vas,tudi časovno vam takšna varianta naj ne bi vzela več časa.V primeru lastnega prevoza dobite vrnjeno kilometrino,ne pa tudi ostalih stroškov-ZA relacijo MB-LJ je to okoli 30 Eur.

Lep pozdrav

Skušek Peter

Hvala, ja, vem za to moznost prevoza z resevalnim vozilom, vendar je po mojih inf. zadeva zelo zamudna. Vozilo najprej na domacih naslovih pobere vec bolnikov, kar zna trajati kar precej, ce so iz razlicnih krajev; potem cakajo v Lj vsi, dokler vsi ne opravijo; na poti domov pa spet vse razvozi. Ce se ne bom pocutila dovolj dobro, da bi se vozila sama, pa bo seveda to zelo dobrodosla moznost.

New Report

Close