Najdi forum

Povratek domov iz UK?

Pozdravljeni.

Se opravičujem, ampak nekje se moram “izkašlajti”.

Zadnjega pol leta živim in delam v Londonu. V Sloveniji pustil službo, prišel brez nič planiranega in v 10 dnevih sem dobil službo in začel delat. V tem času pa sem ugotovil kako zelo mi je všeč in pogrešam našo zaplankano Slovenijo. Tale izkušnja, dati odpoved in oditi je zelo pozitivna, spremenila mi je pogled na svet in na domovino in na ljudi. Počasi pa se sprašujem če sem doma res izkoristil vse možnosti?
Imam dolgoletna praktična znanja na področju tlakarskih del in razmišljam o povratku in začetku delat na svoje in zase. Res je, bilo bi mi lažje, ker kot že rečeno, že vrsto let se s tem ukvarjam in ljudje me poznajo, sigurno lažje kot nekomu, ki bi začel iz ničle. Ne pričakujem bogatije, treba bo trdo delat in bit vztrajen ter dosleden, ampak če tukaj delam po 12 ur dnevno zakaj pa ne bi doma zase? Nisem visoko izobražen in iskan kader, drugače kot za naše fante in dekleta kjer za njihovo izobrazbo v Sloveniji se strinjam dela ni, oziroma se ustvarja zelo počasi. Zato je moje mnenje, da tukaj možnosti za moj razvoj niso pretirano velike, za primer, kamor sem sedaj zaposlen bi lahko prišel do mesta supervisor-ja, definitivno ni slabo ampak kakšne bi bile tudi odgovornosti in vedno bi delal za nekoga drugega. Sem mnenja, da z enakim vloženim trudom imam doma prav toliko kot tukaj, Tale izkušnja mi je dala korajže, da poskusim česar me je prej vedno bilo strah.

Zdi se mi, da v Sloveniji, sicer počasi, ampak stvari se izboljšujejo. Ugotovil sem tudi, da največja težava smo mi sami kot narod. Vse vidimo negativno, nergamo ampak nič ne naredimo, da bi spremenili sebe, si drugače postlali in sprejeli okolico. Doma nihče ni pripravljen podaljšati 10 minut šiht, v tujini pa so vsi zagnani za 12 urni delavnik, to mi nekako ne gre skupaj. Poleg tega se mi tukaj postavlja še vprašanje glede Brexit-a. Sploh me ni strah, da bom moral oditi, ker Anglija krvavo potrebuje delavce migrante, ker sami določenih del nočejo opravljati. Bolj me skrbi makroekonomski vidik vsega skupaj. Pač opažam, da za določene stvari se cene višajo in plače teh višanj pa ne dohajajo, pač taki so moji občutki.

Mnenja?
[attachment=0]vb.jpg[/attachment]

popolnoma resnicen prvi del zadnjega odstavka. Slovenci, kdo bi jih znal razumet… V tujini srecni s tremi sostanovalci, delat cele dneve in vikende, doma pa istega ne bi…

Srecno avtor.

daj, ne posplosevat. vsi slovenci na Otoku pa nimamo take “srece” da zivimo s sostanovalci. nekateri imamo dobre pogoje dela in boljsa delovna mesta. je pa res, da je treba delat in ne parazitirat kot je to v naravi vecine slovencev doma.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close