Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Povračilo potnih stroškov

Povračilo potnih stroškov

Spoštovani,

Mene pa zanima ali ima kdo izkušnje s povračilom potnih stroškov zaradi zdravljenja poškodbe. Ker smo oddaljeni kar precej kilometrov od bolnišnice in se mora mož skoraj vsak teden oglašati v bolnici me zanima, ali je glede na to, da je poškodba nastala med prostim časom upravičen do povračila prevoznih stroškov?

Za vaše odgovore hvala že vnaprej.

Mojca

Povračilo dobi, če gre na pregled vsaj dvakrat mesečno. Obrazec dobi pri osebnem zdravniku in ga po koncu zdravljenja pošlje po pošti na najbližjo enoto zzzs(glej http://www.zzzs.si) in zraven napiše številko transakcijskega računa in banko na kateri ima odprt račun.

Spoštovana

Zakaj so mi potem na moji enoti ZZZS-ja rekli, da v primeru, da gre za poškodbo izven dela, da ni upravičen do povračila? Ali morda veste, kje bi si lahko kaj prebrala o tej stvari, saj mora verjetno obstajati kakšen pravilnik ali kaj? To dejstvo, da se povračilo v našem primeru ne dobi, imajo napisano tudi v brošuri, ki sem jo vzela na pultu.
Ker gre za težko poškodbo, pri kateri bo potrebna tudi operacija in bo tekanja okrog zdravnikov ogromno (že v dveh tednih smo bili v bolnici 5 x), vas vljudno prosim za pomoč, ker konec koncev vse s sabo nosi stroške.

Lep pozdrav,

Mojca

New Report

Close