Povračilo
A je katera že dala kdaj zahtevek za povračilo denarja na zsss ? Moj sine ima zaenkrat še nedokazano alergijo (jaz vem da jo sigurno ima,ker so znaki taki) , zato nimava recepta za Pregomin,Upam ,da ga z naslednjim testom dobiva.Zanima me pa kako naj pridem do povrnjenbega zneska za čas ko ni pokazalo alergije in sem sam kupovala…to je cca 100 000 sit.
lp
Pozdravljena!
Verjetno misliš na povračilo stroškov od ZZZS. Jaz sem povprašala in sem dobila odgovor, da oni refundirajo sredstva le za zdravila in da z prehrano nimajo ničesar in tudi ne povračajo stroškov za diete.
Poklicala pa sem na Socialno službo. Tam pa ti dodelijo DODATEK ZA NEGO, ki je neodvisen od plače in enak za vse, ne glede na dieto (menda okoli 20.000 SIT mesečno); seveda le ob predločitvi zdravniških potrdil o zahtevani dieti, le to pa pošljejo v presojo na pediatrično kliniko v LJ. Brez izvidov torej ne gre! Tudi jaz sem v bistvu sama ugotovila vse hčerkine alergije, otroška zdravnica se strinja oz. mi verjame, saj hči, v kolikor se držimo diete, nima nobenih težav. Pa brez izvidov testiranja ne gre.
Vprašanje pa je, če izvidi tudi sicer potrdijo alergijo. Menda ne vedno.
Lep pozdrav, Irena.
Pozdravljena,
jaz sem imela enak primer kot ga opisuješ. Dokler nisem imela potrdila, da je otrok upravičen do Pregomina na recept, sem zbirala vse račune, ki sem jih potem uveljavljala na ZZZS (so mi povrnili celoten znesek). Imeti pa moraš zdravniški recept, ki ti ga predpiše pediatrinja. Midve sva bile hospitalizirane in sva kar v bolnici dobile prvi recept na dan, ko sva bili odpuščeni. Upam, da sem ti kaj pomagala, lahko pa še vprašaš, če te kaj zanima.
TT!
Kako pa je izgledala ta alergicna reakcija na Elidel? Meni so namrec tudi predpisali to kremo, pa se mi po treh tednih stanje ni niti malo izboljsalo, kvecjemu zelo poslabsalo. Sem sklepala, da mogoce zato, ker je krema namenjena predvsem blagem do zmernem dermatitisu, jaz imam pa veliko mocnejsega.
Pozdravljena, moji hčerki se je alergija pokazala pio dobre pol ure. Koža je bila pikasta (rdeče pikice po celotnem območju kjer sem namazala) in zelo jo je srbelo! Ko sem sprala ELidel s kože se je stanje v trenutku umirilo in pikice so izginile. Očitno ta kremica še ni preveč preizkušena, bilo pa bi prelepo, da bi imeli Protopic na recept v lekarnah……..
upam, da imate čimmanj težav
lp, TT