Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina POVOZENA MUCA – ZAKAJ NOBENE POMOCI

POVOZENA MUCA – ZAKAJ NOBENE POMOCI

Celo noc so me preganjali prizori od vcerak. Ko sem se vracala domov, sem skoraj pred blokom na cesti zagledala povozeno muco, ki pa je se zivela, saj je s tackami nemocno migala. Iz glavice je krvavela, s tackami pa je migala v zrak. Ljudje so hodili mimo po plocniku in nihce ni naredil NIC. Takoj sem parkirala avto ter s sosedo, ki ima v mojem bloku trgovino sva takoj klicali veterinarja, ce lahko nekdo pride zival pogledat in jo odresi bolecin. To oni po zakonu ne smejo. Nato sva klicali na veterinarsko fakulteto. tudi oni ne smejo, bili so totalno brezbrizni in neprijazni in po tecnarjenju so nam dali stevilko azila na Gmajnicah. Tam so bili po razgovoru pripravljeni priti in dati muci injekcijo. Ker sem jaz medtem s sosedino hcerko hitela proti cesti, da bi videla, kako je z muco (premikati se je nisem upala, ker je bilo vse krvavo in smo se bali, da lahko naredimo se kaksno skodo, avtomobilisti so pa previdno vozili mimo nje) in sva ugotovili, da se je odplazila na travo, vendar se naprej poskusa hoditi, smo se enkrat klicali azil, da jo bomo sami odpeljali do najblizjega veterinarja. Spravili sva jo v skatlo in odpeljali na Podmilscakovo. Seveda je takoj dobila injekcijo, saj je imela glavico tako poskodovano, da bi jo stezka ozdravili. Veterinarka nam je povedala, da bi muca verjetno se nekaj ur zivela v grozni agoniji. Bili so izjemno prijazni, hitri in tudi pri placilu sva dobili popust. Se nekaj casa sem se tresla in jokala. Mogoce sem prevec obcutljiva, vendar take stvari me spravijo v stisko.
Podobne prizore povozenih zivali videvamo vsak dan in postavlja se mi vprasanje ALI RES NE MOREMO IZBOLJSATI POMOCI tem zivalim. Zakaj tako tezko dobis nekoga, ki bi za zival poskrbel, jo ozdravil ali pa odresil muk? Kaj, ce ne bi dobili azila in ce ne bi imela avtomobila? Potem bi muca se ure umirala v neznosnih mukah. In kaj, ce bi se kaj takega zgodilo mojemu psu ali kaksnemu novofundlandcu, ki ga sam komaj dvignes, pa bi ga moral natovoriti v avto in odpeljat na veterino. Kaj, ce se to zgodi sredi noci? In kako sploh lahko nekdo, ki povozi zival, mirno odpelje naprej, ne da bi ji pomagal? Tukaj gre zahvala dragim sosedam, ki so pomagale, prijaznim veterinarjem na Podmilscakovi, ljudem iz azila, ki so bili pripravljeni pomagati ter prijaznemu dekletu, ki je ravno sprehajala svojega kuzka, a nam je priskocila na pomoc, da smo upirajoco se muco dvignili ter spravili v skatlo in avto. Ko bi bilo vsaj vec takih ljudi. In upam, da ta mali tigrcek, ki je zdaj na lepsem v vecnih loviscih, ni bil od koga izmed vas oz., da vasi ljubljencki nikoli ne bodo doziveli take usode.

Jaz sem že več povoženih muc odpeljala ali na veterinarsko postajo ali pa kar k veterinarju domov (odvisno od ure). Ponavadi sem jij zavila v brisačko ali v rjuho, ki jo imam v avtu za prevoz mojih psov. Če pa bi našla večjo žival, bi poklicala Društvo proti mučenju živali, v Kopru imajo svoj avtomobil in mislim, da bi takoj prišli pomagat.

Draga muca, popolnoma te razumem in želim, da bi bilo čim več takih kot si ti. Jaz se vozim v službo po zelo prometni cesti in velikokrat vidim povožene muce. To je res nekaj groznega. Mene je poleti poklicala znanka v službo in mi povedala, da se je peljala v službo in na poti videla napol povoženo mačko. Ko sem jo vprašala zakaj ni ustavila in jo odnesla na veterino je bila več kot presenečena “zakaj naj bi jo ona na veterino vozila”. Ker jaz nisem imela prevoza sem takoj poklicala na Društvo za zaščito živali in ena izmed prostovoljk je odšla takoj pogledat, ampak muce ni bilo več. Tolažila sem se, da jo je morda le kdo pobral in odnesel na veterino, zato sem poklicala vse veterinarske klinike in se pozanimala, pa so mi rekli da niso dobili nobenega takega primera ta dan. Zato mislim da se je ta muca nekam zavlekla in v mukah umrla.

Vsaka vam čast.

muca napisal:

sva takoj
> klicali veterinarja, ce lahko nekdo pride zival pogledat in jo
> odresi bolecin. To oni po zakonu ne smejo. Nato sva klicali na
> veterinarsko fakulteto. tudi oni ne smejo,

Ne smejo???? Kako ti lahko zakon prepove pomagati nekomu???

Niso dolžni, bi morali reči. To pa pomeni, da nočejo, ker jim zakon ne predpisuje, da morajo!!!!

Ce najdete povozeno muco in ce ste pripravljeni placati evtanazijo pac recite, da je muca vasa. Ker recimo v mojem koncu bi verjetno higijenika cakala en teden! Za povozenega psa je upravljalec zavetisca potreboval 6 ur (po zakonu mora pri poskodovani zivali reagirati v 4 urah, vsaj mislim), pa se to zato, ker so ljudje popolnoma znoreli, klicali na drustvo in policijo. Se dobro, da jih ni “fasal” ko je koncno prisel. Psa si nihce ni upal premikati in ker so bili prepricani, da bo “gospod” prisel hitro so pac cakali zraven ceste. Kuza je po enem tednu in po zelo nakljucnih klicih le prisel do lastnice. Ena redkih zgodb s srecnim koncem. lp

Jaz pa za povoženo muco nisem plačala uspavanja, ker za zapuščene živali pri nas skrbi občina (dokler je dovolj denarja). Samo v knjigo smo vpisali, kje je bila muca najdena.

Seveda Karmen, ce imate urejene zadeve potem jasno, da ne bos placevala. Ampak kot sem ze rekla, pri nas vse skupaj traja predolgo (zavetisce je oddaljeno pribl. 40 km) in ker vem iz izkusenj, da veterinar ne bo uspaval zivali, ki ima mogoce lahko lastnika (in ta lastnik bi lahko kasneje rekel, da jo je hotel zdravit) se bom sama pac v primeru hudo poskodovane zivali zlagala, da je moja. Nekaj ur je sigurno ne bi mogla gledat kako trpi! lp

Joj me je kr stisnilo, ko sem tole prebrala. Boge muce. nebogljene. Našo je en ustrelil, sam je preživela, smo jo peljal k veterinarju, edino mladih ne more met, ko smo jo sterilizirali, ni blo druge rešitve. Smo dali kr nekaj denarja, sam vseen, sam da živi.

New Report

Close