Najdi forum

Povojni poboji

Zdravo!

Zanimame, koliko je pri nas med nami mladimi razširjeno zavedanje o povojnih pobojih.

Sam bi povedal tako:
Povojne poboje obžalujem samo zaradi tega, ker je med vsemi krivci umrlo tudi nekaj nedolžnih ljudi.
Tisti, vključno z cerkvenim, belogardističnim vrhom in ostali, ki so domobranci bili, pa jim tako smrt popolnoma privoščim, ker mislim, da ni hujšega, kakor izdati svoj narod.
Saj vsi vemo, kje po Svetem pismu pristanejo izdajalci svojega naroda. V peklu. Vsi vemo tudi, na kateri strani so bili vsi tisti SLS, Katoliška cerkev……

Vsak, ki je bil in je domobranec si zasluži samo smrt in nič drugega.

SMRT FAŠIZMU! SVOBODA NARODU!

Vaše mišljenje nujno rabim, ker delam raziskovalno nalogo o poznavanju povojne zgodovine med mladimi

To ni res. Med domobranci so bili tudi taki, ki so bili tja mobilizirani (na silo) in indokrinirani.

Absolutne resnice na tem svetu ni!
Za mene osebno je bila izdaja tako nacizem kot komunizem.
Vsak politični sistem ,ki je načrtno moril ljudi zaradi nekih svojih političnih ambicij je zarota proti človeštvu.

V končni fazi si resnico lasti in priredi zmagovalec.
Neka splošna praksa v sloveniji je pa taka,da je naša zgodovina podobna nekakšni enačbi, kjer števec določa imenovalec.
Vsak se praviloma odloča na podlagi nekih političnih usmeritev,ki so mu položene že v zibko.

Tema je provokacija in delanje monskega prometa. Kar sami si pokomentirjte zadevo, med sabo, mone.

Namreč; ljudi s tako čudnim razmišljanjem, kot je bilo predstavljeno v gornji provokaciji, ni več niti v Rusiji, niti na Kubi, niti nikjer na tem svetu, nikar med mladimi, ki jih boli q.urac za to, kaj je bilo pred 70 leti. Bolj jih skrbi, kaj bo jutri. Če je kje še kakšen starec iz tistih časov, ki je preživel do danes in bi ga dotična tema zanimala, pa tudi ne bo več dolgo spopihal in skupaj s temi zombiji bo dokončno izginila tudi popolnoma zgrešena ideja komunizma v vesolje in v nepovratek.

Res totalni poden od monskih generatojev prometa, ki privlečejo celo povojne poboje na forum Mladi, ljubezen in spolnost. Okus in občutek pa imate, mone smotane. Evo ti nekaj za tvojo raziskavo, mona.

domobranci so kolaborirali z nemci, kateri so iemli v mislih naredit evropo nemško, to so neizpodbitna dejstva!!! In drugo, kdor je (bil) v paktu z nočno moro druge svetovne vojne nacisti, fašisti je definitivno izdajalec in to so NEDVOMNO domobranci!!!!!!!

Da se t nau kakš klicaj kam zataknu, boško k tok buha, pa te bo konc.

Hmmm, neki novi marinci na terenu…?

To seveda ne drž, oziroma gre samo za reprodukcijo dolgoletne indoktrinacije.
Poglejmo še nekaj zgodovinskih dejstev:
Prva kolaboracija je bila izvedena s stranikomunistov in nacistov – to je pakt Molotov Ribbentrop.
Druga pa s strani Italijanov in komunistov, zadeva Grčarice, kjer so komunisti dobili orožje od Italijanov, da so šli lahko nad domače domoljube.

Pa še nekaj. Zakaj so nastali domobranci? In kdaj je bila šele ta takko kao zloglasna prisega? Domobranci so nastali kot vaške straže, samoorganizirani domačini, ki so želeli preprečiti ropanje, pobijanje in mučenje s strani komunistov. Dejstva in letnice in datumi govorijo svoje oziroma jasno demantirajo pravljice rdečih pravljičarjev.

LG

.

Ladigana, ne bluzi bedarije in če misliš kaj pametnega povedati povej, tisto kar ti je natrobil župnik in razni izdajalci, ki Slovenijo samo blatijo pa pusti pri miru ali pozabi.
kot prvo, domobranci so prisegli večkfrat in ne samo enkrat in tudi v januarju 1945 leta, ko je bilo že več ali manj jasno, da se ne bo vojna izsšla po njihovih načrtih.
Praviš, da so se branili in skušali preprečiti zločine s strani komunistov, kar niti sam ne verjameš! I pošteno si si zabil velik cvek v prazno glavo, ko praviš, da letnice demantirajo in to v popolnosti ravno tebe. Ti praviš, da so se domobranci že med vojno organizirali zaradi pobojev 1945 leta??? In kje so ti junaki bili, ko so se tako imenovani poboji dogajali??? Nikjer jih ni bilo, ker je vse kar praviš laž! In ne samo to, zakaj so bežali čez Karavanke, če so se borili za svobodo. Za državo se niso mogli, ker je niso imeli, ker so prisgli okupatorju in mu tako predali tudi državo. Domobranci so pobijali nedolžni slovenski narod v okupatorjevih taboriščih in žrtve matali v brezna in polnili Barbarin rov, Kočevski rog itd. Da je absurd popln, danes hodijo skupaj z tistimi v vijoličastih oblekah na zborovanja k tem rovom in molijo za žrtve, ki so jih povzročili!
Da so bili domobranci res neverjetni zločinci so ugotovili okupatorji zelo hitro in so v poročilih svojim komandatom večkrat povedali, da se tudi sami domobrancev bojijo. Dovolj zgovoren je komentar italijanskega generala, ki je povedal to:
“Jeseni 1942 je italijanski general RUGGERO slovenskemu škofu Georgiju ROŽMANU dejal; »Povedal vam bom odkrito kaj jaz mislim o MVAC! Nisem Slovenec, a tako gledan na Slovence in vaš boj. MVAC nam Italijanom veliko pomaga, a med vami Slovenci ustvarja takšno sovraštvo, da ga 50 let ne boste mogli odpraviti!«
Okupator, ki je svaril domobrance naj nehajo svinjati med lastnimi ljudmi ima še danes zelo prav!!!”
Tudi kralj Peter je jesni 1944 leta jasno opozoril domobrance naj prenehajo s svojimi zločini in se priključijo osvoboditeljem ter tako pomagajo osvoboditi domovino izpod okupatorja! A ga niso poslušali in nadaljevali s svojimi zločini, vse pa naprtili okupatorjem, še največ pa osvoboditeljem.
Vsi, ki enačite osvoboduilni boj z okupacijo razmislite malo, kako bi bilo, ko bi vas nekdo maltretiral v vašem domu in bi se borili le za svobodo in nič drugega z razliko od okupatorja in kar je še bolj tragično domačih izdajalcev, ki so okupacijo in vojno povzročili in jo generirali.Jasno je da v vojnih razmerah najbolj trpi nedolžno ljudstvo, krivci za to pa so okupatorji in kot rečeno še bolj domači izdajalci!
Razlika je očitna:

Zakaj se ti tako razburjaš zaradi nečesa, kar je starejša zgodovina? Koga sploh briga to, kako je bilo. Zalti se nekam, če nimaš drugega dela, kot pogrevat nestrpnost.

Eden mlajši! Res vidim, da si zelo mlad in nerazgledan tudi! Zato se UČI in UČI, da boš kaj vedel in postal razgledan! In dobro si zapomni: “Narod, ki ne prizna svoje zgodovine, ali jo celo zlorablja je upravičeno zaskrbljen nad svojo prihodnostjo!!!
Jaz nikjer ne vidim pogrevanja nestrpnosti, razen v šprvem komentarju in kar precej jo je tudi v tvojem. Očitno se boš moral naučiti še veliko stvari in tudi tipkovnice ne obvladaš ravno dobro in si se zatipkal, ampak tisti tvoj “zaleti se” o tebi veliko pove. Prav nihče te ni prisili, da komentarje bereš, še manj pa pišeš o stvareh o katerih nimaš pojma! Da res nimaš pojma, sicer ne bi rekel, da je to “starejša zgodovina!”
Ne bom ti na veliko pripovedoval, da smo se Slovenci borili SAMI, borili so se naši predniki, naši starši!!! Ne pa neki tuji strici, kot nam hočejo danes povedati tisti, ki našo državo in naš osvobodilni boj in zlasti našo državo Slovenijo in Slovence, med katere spadaš verjetno tudi ti NEPRESTANO BLATIJO!!! Samo za to gre in TEGA NE DOVOLIM in ne bo dovolil nihče, ki ima vsaj malo pameti v glavi!!! Ti pa se sam odloči, kako boš ravnal v prihodnje.

Ojoj! Kakšna razlika med mnenji! Marinec in MARINEC.SI! Vajini mnenji me sicer zelo žalostita, a bom imel zato lahko prikazano razliko med mišljenji, tako, da hvala tudi vama (samo zaradi kulture). No ja, mogoče sem bil malo pregrob, a sem tako uzgojen. Morda zato, ker so domobranci med vojno pobili velik del moje družine, saj so bili naši tudi na precej visokih mestih med komunisti. Še vedno pa ne razumem, kako lahko nekateri še vedno verjamete v resnico tega domobranstva.
Še vedno pa sem slišal premalo o povojnih pobojih in o vašem mnenju o le-teh.
Lp

Komandos, izpostavil sem samo eno tvojih absurdnih trditev, ki same po sebi dokazujejo, kako malo veš o polpretekli zgodovini. Niti tega ne veš, da je bilo mnogo teh nedolžnih žertev civilistov. Žensk, deklet, otrok. Z rokami, zvezanimi s telefonsko žico. Se sploh zavedaš tega?

Glede na to, da na nekaj zgoraj izpostavljenih točk, ki močno omajejo tvoje in gozdovo pripovedovanje pravljic, nisi niti odgovoril, oziroma si odgovoril z zmerjanjem in žaljenjem drugačemislečih, gre sklepati, da te resna, argumentirana, ZGODOVINSKA debata, ne zanima.

Komandos, izpostavil sem samo eno tvojih absurdnih trditev, ki same po sebi dokazujejo, kako malo veš o polpretekli zgodovini. Niti tega ne veš, da je bilo mnogo teh nedolžnih žertev civilistov. Žensk, deklet, otrok. Z rokami, zvezanimi s telefonsko žico. Se sploh zavedaš tega?

Glede na to, da na nekaj zgoraj izpostavljenih točk, ki močno omajejo tvoje in gozdovo pripovedovanje pravljic, nisi niti odgovoril, oziroma si odgovoril z zmerjanjem in žaljenjem drugačemislečih, gre sklepati, da te resna, argumentirana, ZGODOVINSKA debata, ne zanima.[/quote]

ljubljančan, v kateri temi je KOMANDOS pokazal svoje briljantno poznavanje zgodovinskih dejstev, kot ga zgoraj citiraš ti? Napiši naslov teme. Jaz izjave nisem našel.

Če je res to izjavil, sta dve možnosti:

prva je ta, da je KOMANDOS, Gozd, B..m, le eden izmed premnogih namišljenih, virtualnih likov na monu, generiranih s strani enega ali parih zaposlenih osebkov, ki jim je delanje prometa pač njihov posel in ki si izmišljajo teme in like raznorazne, bolj ali manj posrečene, diskutirajo med sabo 24 ur na dan, provocirajo in počnejo vse sorte pizdarije v smislu dvigovanja obiskanosti portala, v bistvu se jim jebe za zgodovinska dejstva, važno, da se na polno diskutira in da sploh ta portal kdo povoha, ker se iz njega zaradi virtualne diskusije kar kadi;

druga pa je ta, da dejansko nima pojma, kaj izjavlja.

Navedba KOMANDOSA, če je resnično to izjavil, ne drži;
Barbarin rov in Kočevski rog so polnili komunisti z drugače mislečimi, ne glede na njihovo krivdo ali nedolžnost, brez sodbe in to po končani drugi svetovni vojni.
Ni revežu od KOMANDOSA to nihče povedal?

Povej naslov teme, kjer je ta zgoraj navedeni lik to izjavil, ljubljančan, jaz je nisem našel. Če je res izjavil, nima smisla diskutirati z njim. Naj živi v svoji zmoti dalje, moj namen ni delati promet na monu. Govoril sem z mnogimi ljudmi, ki so mi iz prve roke povedali, kako je bilo takrat, po koncu druge svetovne vojne. Po koncu vojne, v miru. Eden izmed njih je Pedro Opeka, povedal mi je o svojem očetu, ki je ušel iz jame, drugi je bil generalni vikar v Heleni Montana, USA, pisal se je Mavsar, komunisti so mu pobili in zažgali vso družino, okrog deset ljudi, tudi otroke, tretji se piše, saj ni važno kako, govoril sem z njiim prejšnji teden, je pa duhovnik star 80 let, ubili so mu brata starega 15 let, on je bil star takrat 13 let, ni bil domobranec ne eden, ne drugi , ubili so ga z mitraljezom po končani vojni v Kočevskem rogu, brez obsodbe, brez sodbe, nedolžnega, nagega in zvezanega z žico, četrtega vidim vsak dan, star 15 let je pobegnil z morišča, njegov brat leto strejši prav tako, a je že umrl v tujini, komunisti so ju hoteli ubiti, ker sta mislila drugače, nista bila pri domobrancih, sosedove tri fante so pobili, bili so stari okrog 15, niso bili domobranci, moja mati je povedala, kako so ji po vojni ubili njenega fanta starega 17 let, ki ni bil domobranec… Nobeden od teh ni bil domobranec. Bili premladi za to, a so vsi bili s strani komunistov po končani drugi svetovni vojni določeni za likvadicijo, ne glede na to, da so bili neobremenjeni s čimerkoli, nedolžni in brez kakršnekoli krivde in sodbe so se znašli na robu smrti zato, ker so mislili drugače. Umrli so nedolžni. Le mislili so drugače, to je bila njihova krivda? Mislili so prav in bili daleč pred časom. Pobijali so jih v imenu nekega zgrešenega izma, ki ga ni več. Če pogledam nazaj, imeli so prav in niso umrli zaman.

Na srečo je nekaterim uspelo pobegniti ali iz jame ali iz morišča ali kako drugače ostati živ in so danes nekateri še vedno žive priče tega, kar se je res dogajalo. Govoril sem z njimi.

Mene nadaljnja diskusija z nekom, ki nima pojma o tem, ne zanima. Komunizem, tako kot vsaki drugi izem, naj bo to nacizem, fašizem, stalinizem, je bila enako zgrešena pot, kot preostali v šopku teh izmov, posuta pa je bila s trpljenjem, krvjo in z mnogimi zmotami. Med njimi ni bilo bistvene razlike. Koliko je bila smer komunizem prava, govori dejstvo, da je danes zgodovina. Ni se obnesel, ni ga več, ne obstaja več. Če bi bil, bi še cvetel, mar ne? A v njegovem imenu so storili nebroj zločinov.

Obstajajo zgolj še posamezniki, ki se ne morejo s tem sprijazniti, da je bila ideja zgrešena in v imenu te popolnoma zgrešene ideje je bilo v komunistični revoluciji zagrešenih toliko zločinov nad nedolžnimi, drugače mislečimi. Takrat komunisti niso vedeli, da se borijo za idejo, ki se bo po pol stoletja spremenila v prah. Takrat niso imeli pojma. A da danes nekdo to preminulo idejo še zgovarja, kot tile virtualni ali namišljeni osebki, je pa rahlo preveč omejeno.

Kmalu tudi njih ne bo več, posameznikov tipa KOMANDOS, morajo biti že precej stari, če ni zgolj virtualni provokator, ki dela monu promet, ampak, vleči zdrahe v temo Mladi, ljubezen in spolnost je pa, oprosti “mladi” raziskovalec osveščenostih mladih o povojnih pobojih, je nekaj zelo podlega in nizkotnega. Ne bi bil presečenečen, če so virtualni liki, ki na monu razmišljajo podobno, generirani s strani ene in iste osebe, pa to sploh ni pomembno. To ni več zabava, fantje. Odprli ste temo, o kateri nimate pojma. Če vam gre zgolj za promet in obiskanost tega portala mona, se poslužujte česa drugega, ne pa netenja zdrah, pogrevanja nestrpnosti in izkrivljanja zgodovinskih dejstev v rubriki, kamor tema ne sodi. Tole postaja res en poden od portala, pa ne samo na tem forumu mladi ljubezen in spolnost. Cel Mon postaja poden od podna.

Z moje strani je debata zaključena.

Marinec, v celoti se strnjam z napisanim z vaše strani.

Napiši naslov izvora svojega citata KOMANDOSa.

Hvala.

Napiši naslov izvora svojega citata KOMANDOSa.

Hvala.[/quote]

Izvoli marinec.

tema:
http://med.over.net/forum5/read.php?17,7838676,7847930,quote=1#REPLY

06.06.12 19:06

od desete vrstice naprej.

Res je izjavil, iskal sem povsod drugje, le tu ne.

Sledi sklep:
ali je resnični zombi, ki pa ne pozna dejstev, zaslepljen z idejo komunizma, ki je preteklost
ali je virtualni generator monskega prometa, ki se dela, da nima pojma
ali pa je kombinacija tega, virtualni, ki zares nima pojma.

Naj se odloči sam.
Tako v prvem, kot v drugem in v tretjem primeru je škoda vsake nadaljnje besede na to temo.

http://med.over.net/forum5/read.php?151,7848439

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close