Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Povišani monociti

Povišani monociti

Pozdravljeni!

Sem drugače zdrava, stara 29 let, trenutno imam najbrž neke vrste virozo (zamašen nos, vročina 37, močno potenje), vendar me vseeno zanima nasvet, v krvni sliki imam monocitov 12,7 in CRP 11, ostalo je normalno. So me pa v Adrialabu prestrašili, ker so mi po telefonu rekli, smo ponavljali krvni test imate precej monocitov, splošna zdravnica pa je rekla, da to ni nič takšnega. Kja menite vi, je to že zelo povišano?

Do zdaj še nikoli nisem imela povečane,…? Ali je to že velika prekoračitev in gre lahko za kaj resnega? Naj povem, da se tudi na splošno počutim slabo, vročina mi niha od 37. na 36.0, 35,9. Ponoči in ćez dan se ogromnokrat prepotim. Boli me glava. Včeraj so me bolele roke, noge in v križu.

Hvala in lp

Ob navedenih simptomih in blago povisanem CRP, ta izvid najbrz res ne pomeni cesa zelo posebnega.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najlepša hvala za hiter odgovor, bi bilo po vašem potrebno ponoviti krvni test drugi teden? Vaša besedica najbrž me se vedno malo skrbi, se namreč zdravim zaradi anksioznosti:)) Velikokrat sem dala kri, pa monociti še nikoli niso bili povečani, levkociti so danes tudi samo 4,6.

mene skrbi samo, kako bom vedela, če se stanje nrp. CRP močno slabša? Zdaj mi je še slabo, pa malo driske zraven, v glavnem počutje zanič.

Naj omenim še, da ravno v teh dneh pričakujem menstruacijo, test noisečnosti pa zaenkrat še ni pozitiven, delamo intenzivno tudi na tem.

Lep vikend

Povisanje je verjetno posledica te okuzbe, ki jo prebolevate. Ne vrednost monocitov ne CRP ni nikoli bolezen sama po sebi in ne cutite povisanja niti se ni treba vznemirjati okrog izvidov, ce ste zdravi. Ko prebolite neko, praviloma virusno okuzbo, ki povzroci tako odstopanje izvidov, naceloma ni treba ponavljati preiskav, ko ozdravite. “verjetno” pisem zato, ker je v medicini vse samo bolj ali manj verjetno, cisto 100% ni nic, po netu pa seveda se manj.
Lep vikend tudi vam!

Jaz sem danes prejela izvide in imam povišane monocite.

Diferencialna krvna slika:
Monociti: 9,0 (meja 3-6)

Biokemiske raziskave:
S-HDL-Holesterol: 1,1 (meja 1,4-2,8)

Hemogram:
K-Ht: 0,395 (meja 0,40 – 0,54)
MCHC: 373 (meja 310 – 350)
RDW: 10,9 (meja 11,5 – 14,5)
MPV: 7,3 (meja 7,8 – 11 )

Drugi rezultati so v mejah narmale. Nisem nič bolana in v zadnjem času sem precej shujšala.

Hvala za pomoč
Zmaga

Pozdravljeni! Sicer tudi pri vas ne vem, zakaj so vam sploh pregledovali kri in kaj so iskali, a izvid sam po sebi ni nič posebnega
Lep pozdrav

pozdravljeni,
danes sem prejela laboratorijski izvid in sem zaskrbljena .
Imam povisane vrednosti K monociti a na 0.103, K MCV na 95 in S holesterol na 7.38.
Pred 5 leti sem bila operirana na prsih rak dojke..Sedaj koncujem z zdravili ,samo se ta mesec ,jemljem ARIMIDEX. Mocno pa me boli leva rama vse do usesa in dol do komolca leve roke, bolecine so vcasih podobne,kot,da bi imela neko vnetje,zato je bil tudi krvni test.Lepo bi prosila za odgovor ,saj do zdravnice se pridem komaj drugi teden .
l.p.zaskrbljena Dragica in hvala za vas odgovor.

Pozdravljeni
Pri monocitih manjka enota oz referenčne vrednosti vašega laboratorija. Nobena od navedenih vrednosti pa ne spada med tiste, iz katerih bi sklepali na (bakterijsko) vnetje, prav tako povišanje omenjenih vrednosti ni navedeno med strsnskimi učinki arimidexa v povzetku temeljnjih značilnosti zdravila
Lep pozdrav

Pozdravljeni,

jaz sem pa danes dala kri, ker že 10 dni se počutim mejno, se pravi kašljam, tudi zeleno izpljunem, občasno zamašen nos, zdaj iz dneva v dan bolj, gre ven z nosa že zeleno, oz se pretaka zadaj emd nosom in usti, hripava sem, vročine ni. Levko so bili 9,4, CRP pod 8, SR 14, so pa monociti povišani in sicer 14,1 % (piše da je meja 10) in pa segmentirani monociti 1,32 *109/l (meja je 1)? Lahko sklepam, da gre za virozo, v ponedeljek sem sicer naročena pri splošnem zdravniku, ker grem jutri in v petek na izobraževanje.

Naj še omenim, da je hči pred 3 tedni prebolevala norice, zdaj imamo pa vsi odrasli v družini postopoma težave z dihali, mama že 4 tedne in ker je srčni bolnik so jo temeljito pregledali in rekli, da je to lahko od istega virusa kot so norice in da če ne bi imela dobrega imnunskega sistema bi dobila še pasavec, boli jo namreč tudi zadaj nad ledvicami po enem delu,…, je to res lahko, da imamo zdaj vsi virusne okužbe,…, malo me je strajh tudi zaradi tega, ker sem lahko noseča, delamo na drugem otročku,…, menstruacijo pa čakam. Norice sem sicer prebolela.

hvala za odgovor in lp

Pozdravljeni
Jesen je čas prehladov in vaši simptomi še najbolj spominjajo nanj. Tudi izvidi krvi, preiskane v tem kontekstu, sovpadajo s tem. Norice so sicer res virusna okužba, a bi jih težko povezal s težavami, ki jih imate vi. V nosečnosti je sicer res najbolje biti ves čas zdrav, a ker traja 9 mesecev, redko kateri nosečnici uspe ostati celo nosečnost vsaj brez prehlada. Ker ne veste, če ste noseči, posvetite pozornost predvsem zdravilom, ki bi jih utegnili jemati, saj je dokazano varnih v nosečnosti zelo malo.
Lep pozdrav

Pozdravljeni !

Preživela sem tri tedenski post brez hrane. Samo ob čajih in Breussovem soku. Danes sem dala pregledati kri. Povišano imam sedimentacijo (SR 56), ampak to je posledica, ker imam dokazano bolezen t.i. LUPUS. Imam pa sedaj znatno povečane monocite, in sicer 16,8 (normalno je 0,0 – 12.00). Zanima me kaj to pomeni in kaj monociti sploh predstavljajo. Do sedaj jih nisem imela nikoli povišanih.

Hvala za odgovor.

Pozdravljeni, monociti so del obrambnega sistema telesa v krvi in gre za bele krvne celice. Tako izolirano odstopanje od referenčnih vrednosti pa večinoma ne pomeni nič posebnega.
Lep pozdrav

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close