Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Povišani levkociti in eozinofilci pri otroku

Povišani levkociti in eozinofilci pri otroku

Pozdravljeni,

moja 20-mesečna hči je imela kontrolo krvi, zaradi nizkega hemoglobina izpred 2 mesecev. Izvidi so bili bp (hemoglobin = 134), razen povišanih levkocitov (14) in malo povišanih eozinofilcev (ima vedno malo povišane, ker je alergik, izvid parazitov je bil negativen). V laboratoriju mi je tista, ki ji je jemala kri rekla, da je normalna vrednost levkocitov 4-10. Vprašala sem, kaj bi lahko bilo in dobila odgovor, da je možno vse od bakterijske okužbe do levkemije. Pediater je na dopustu in me res malo skrbi. Ni pa bila zadnje tedne nič bolna, prehlajena, tudi redni pregled je imela pred dobrim tednom in pediater je rekel, da izgleda zdrava 20-mesečnica. Tale izvid pa me skrbi.

Kaj bi lahko bilo?

Hvala za odgovor.

Če bi oseba, ki je komentirala izvide, poznala referenčne vrednosti za otroke, bi vedela, da je to število levkocitov za otroka še normalno.

Bakterijsko okužbo določajo tako zvišano število levkocitov (običajno nad 20), kot CRP (običajno nad 50, 60) IN diferencialna krvna slika (povišano število segmentirancev=nevtrofilcev), ki skupaj s klinično sliko (znaki in simptomi, ki jih nekdo ima) dajejo pravo informacijo o otrokovem stanju. Če otrok izgleda zdrav, potem bakterijske okužbe 99,9% nima.

Levkemične vredfnosti levkocitov so izjemno visoke, še nisem videla levkemije, ki bi imela levkocite pod 30 ali več.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close