Povišana vrednost S-Sečnina in S-CK ter nizki trombociti
Že 2 leti imam povišano vrednost S-Sečnine in S-CK (merjeno 4x v zadnjih 2 letih). Imam tudi nizko vrednost trombocitov, ki pa mi vsa leta samo še pada. Nazadnje so bile vrednosti:
S-CK 3.09 μkat/L (ref.: < 2.85 μkat/L)
S-Sečnina 8.8 mmol/L (ref.: 2.8 – 8.1 mmol/L)
S-Kreatinin 94 μmol/L (ref.: 62 – 106 μmol/L)
oGF 82 mL/min/1,73m2
K-Trombociti 103 109/L(ref.: 140 – 340 109/L)
Leta 2011 je bila vrednost sečnine 7.4 in vrednost kreatinina 78. Leta 2012 pa 6.7 in 79. Torej vrednost le še narašča v zadnjih 2 letih.
Sem in tja me tudi čisto rahlo “špikne” (mogoče bolj natančno če rečem zaščemi) enkrat na dva tedna na hrbtu v predelu ledvic. Nič hujšega, toliko da nekaj začutim za trenutek.
Star sem 29 let. Vrednosti niso povišane zaradi fizične aktivnosti, ker pred vsako meritvijo več kot 10 dni nisem bil fizično aktiven. Tudi sicer nimam težjih fizičnih obremenitev. Spijem cca 2 litra mineralne vode dnevno, poleti še malo več. Če spijem več moram stalno na wc (tudi do 20x). Jemljem pa dodatek vitamina c, magnezija in b kompleks, toda vrednosti niso bile kaj dosti drugačne tudi takrat ko nisem tega jemal. Pojem cca 80g beljakovin dnevno večinoma iz mesa (težak sem 80kg).
Enkrat sem povišane vrednosti že omenil zdravnici, pa je rekla da je to še normalno in ni posvečala temu nobene pozornosti. Mene pa skrbi da zaradi tega v kasnejših letih ne bom imel ledvičnih težav. Imam tudi manj energije, vendar zdravnica pravi da gre za depresijo. Je stvar res povsem nedolžna? Ve kdo kaj več o tem, bi bilo smiselno opravit še kako preiskavo?
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.