Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca povišana temperatura

povišana temperatura

Pozdravljeni
Prejšnji mesec sem imela skoraj tri tedne povišano temperaturo (37,5), ki je nekako po menstruaciji izginila. Dva tedna je bilo uredu sedaj pa se je vročina zopet pojavila (ob tem me nekaj časa zebe, nekaj časa pa obliva vročina) in to zopet dva tedna pred menstruacijo.Ali je lahko to povezano? Lahko pms vpliva na povišanje temperature ali je potrebno vzrok iskati drugje? Drugih znakov gripe ali perhlada nimam.
Hvala
LP

Med ciklusom se spreminja telesna temperatura, a ta običajno ne presega 37,4 pod pazduho in predvsem ne traja 3 tedne. Najpogostejši razlog (še posebno v tem času) so virusne okužbe.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Bi tudi zaradi virusa vročina za dva tedna prenehala in se potem zopet pojavila? V času ko sem imela tri tedne vročino sem dala kri in vodo in je bilo vse bp.
Vročino imam že zjutraj ko se ustanem in čez dan, proti večeru (18-19) pa sama od sebe pade pod 37, ne glede na to ali delam ali cel dan ležim. To me malo bega, ker ponavadi je obratno, zjutraj nižja in zvečer naraste.
Lahko svetujete kaj bi bilo še dobro pogledati.
Hvala
Lep pozdrav

Temperatura lahko poneha in se ponovno pojavi lahko že zaradi okžbe z novim virusom in o ni nenavadno. Bolj me zanima, kakšne težave imate, da si sploh merite temperaturo. Morda po tem lažje kaj ugotoviva.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Izmerim si jo ker me zelo zebe in trese, zraven se pa potim in v glavi me “kuha”.
Brala sem da se v medicini smatra za vročino šele 38 stopinj in več in da 37,5 sploh ni vročina in da jo je najbolje kar ignorirat. Je to res? Ali se lahko v ozadju take “vročine” dogaja tudi kaj resnega? Malo me je strah ker je pri nekaterih resnih boleznih lahko tudi simptom dalj časa povišana temperatura in me zanima ali je to mišljeno “prava vročina” 38 in več ali lahko tudi le 37,5?

Resnici na ljubo je vročina zelo nespecifična (nekonkretna) zadeva, ki je sicer lahko znak, da se nekaj dogaja, samo na osnovi tega pa ni možno postaviti diagnoze. Temperatura se lahko zviša iz številnih razlogov, meja kaj je “normalno” je postavljena administrativno, kar pomeni, da ni tisti z 37,9 zdrav, tisti z desetinko večjo pa bolan, ampak je treba temperaturo ocenjevati na osnovi drugih znakov in težav. Načeloma pa res velja, da ji pripisujemo pomen, ko je nad 38, merjeno pod pazduho. Če se ob tem ne počutite dobro, bo najlaže, če se ponovno oglasite na pregled!
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Podobna je bila moja zgodba. Mraz, tresenje in obenem potenje in malo povišana temperatura. Zdravniki niso nič ugotovili, po nekaj mesecih se je stanej samo umirilo.

New Report

Close