Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Povišana sedimentacija

Povišana sedimentacija

Pozdravljeni.

Vprašanje imam glede povišane sedimentacije. Stara sem 35 let in mati dve otrok (6 in 3 leta).
Namreč na zadnjem laboratorijskem pregledu (20.09.19) je bila vrednost sedimentacije 22, v mesecu juniju 2019, pa 20.
Vsi drugi parametri pa so v mejah normale.
Naj omenim, da sem bila junija napotena v laboratorij zaradi bolečin v levi stegenski mišici, na zunanji strani, ki je bila prisotna cca 2 meseca. Pri tem je zdravnik zaključil, da imam verjetno vnet živec. Istočasno me je bolelo tudi na sredini stegenske mišice-točkovno, špikajoča bolečina, vendar ne na dotik, le ob nategu noge, na primer, ko sem se sklonila oziroma počepnila. Bolečina je v začetku septembra izvenela, se je pa preselila v desno stegensko mišico, nato je tudi tam izvenela.

Naj omenim še, da me je letos spomladi cca. 2 meseca pestila vrtoglavica, vendar le v gibanju, nikoli v mirovanju, predvsem če sem na hitro obračala glavo.

Pred cca. 2 letoma sem imela tudi hude težave z mravljinčenjem okončin. Zaradi teh težav sem bila kasneje tudi pri nevrologu za izključitev suma na MS, sum na MS je bil nato z MR glave tudi ovržen.
UZ trebuha opravljen junija 2019, zaradi hemangioma in vodene ciste na jetrih. Julija 2019 opravljen tudi MR jeter s kontrastom, za potrditev hemangioma in ciste, vse OK. Na MR sem bila napotena preventivno zaradi kožnega znamenja, na trebuhu, ki je bil odstranjen leta 2015, in je bil maligni melanom in situ.

Naj omenim, da sem občasno tudi zelo utrujena, kar pripisujem majhnim otrokom in slabo prespanim nočem. Bolijo me tudi roke, predvsem ob dvigovanju rok nad višino ramen, imam pa tudi pogosto bolečine v vratu.
Trenutno me že cel mesec pestijo bolečine ob opravljanju velike potrebe, imam namreč zunanje hemeroide, ki ob opravljanju velike potrebe tudi zakrvavijo.
Naj priznam, da sem drugače glede svojega zdravja zelo zaskrbljena, to se mi je pojavilo takrat ko so sumili na MS in je trajalo cca 6 mesecev da so ovrgli sum, in sedaj me od takrat naprej, vedno ob različnih težavah zelo skrbi. Takrat se mi je tudi pojavilo trzanje mišic po celotnem telesu, ki so ob stresnih trenutkih oziroma ob nervozi še bolj intenzivna.

Zanima me namreč, če bi me moralo kaj skrbeti glede povišane sedimentacije in mojega počutja? Ter katere preiskave bi lahko še opravila, da bi razjasnili zadevo?

Se opravičujem za dolgo pisanje in najlepša hvala za Vaš odgovor.

Pozdravljeni, tista sedimentacija sama po sebi ne pomeni takorekoč nič in od preiskav glede na hemeroide, bi vam predlagal zgolj še obisk proktologa
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close