povišan pritisk
V tem tednu mi je skokovito narasel krvnii pritisk s prej običajnih 135 na 159 . Ta vrednost je sedaj nespremenjena že 3 dni . Stara sem 53 let. V stilu življenja se mi ni nič spremenilo, razen da jem Eutirox 25 dnevno. Gledala sem zapisane stranske učinke zdravila na lekarniškem zapisu, pa je na njem le povečan utrip srca, nemir. To zdravilo jem cca 2,5 meseca.
Da se nekaj dogaja sem spoznala po občutku, da se mi mravlje sprehajajo pod kožo glave. Sedaj vršim pogoste meritve in poskušam najti vzrok za spremembo.
Imate morda izkušnje, če je možno, da je Eutirox povzročitelj tega skoka.
Hvala!
Povdarjam, da nisem zdravnik, zato najprej svetujem, da pokličete zdravnika, saj je visok pritisk lahko izredno nevaren. Osebni zdravnik, ki vas pozna, vam bo najbolje svetoval kako in kaj, zakaj se je pritisk tako nenadoma tako močno zvišal! Na vašem mestu ne bi čakala…
Sicer pa, glede Euthyroxa, so mi povedali, da je 25mg zdravilo tako blago in ima dejansko minimalne učinke, kar seveda ne drži za vse, za večino pa, tako da močno dvomim, da je pritisk tako močno zrastel po 2 mesecih jemanja tega zdravila..
Vsekakor pa pokličite zdravnika.
Včeraj mi je pritisk narasel popoldan na 195/115 in sem šla v bolnico na zbijanje.
Sem pa ravnokar poklicala dr. Kotnika, ki pravi, da ščitnica ne more biti vzrok, da pa naj prdem na
pregled.
Bodite dobro, da bom dobro tudi jaz….
Forum je zaprt za komentiranje.