Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Povišan mioglobin pri 2,5leti stari deklici

Povišan mioglobin pri 2,5leti stari deklici

Pozdravljeni.

Hčerka se je pred dnevi igrala doma in naenkrat padla na rit. Zatem je vstala in bila omotičena, ni mogla stati pri miru ali hoditi naravnost. Vzel sem jo v naročje in se je začela zvijati preko roke kot da se ji vrti ( kot če bi se na primer vrtela 10 krogov na nogah) zatem sem jo postavil spet na noge in še kar ni mogla hoditi naravnost oz je padala ker ni imela ravnotežja. Ona se je vsemu temu smejala. Po kakšnih dobri minuti se je umirilo in nehalo. Zatem je bilo vse v redu.

Čez dva dni smo šli k osebni zdravnici ki nas je napotila v bolnico k pediatru. Naredili so ji EKG ki je bil ok, vzeli so ji tudi kri. Kakšen mesec pred tem je imela vnetje ušes in je pila antibiotik. Imela je 3 dni vročino tudi do 40 stopinj C. Pediater ji je pogledal tudi ušesa in so bila ok.

Krvni izvidi so pokazali da je vse v redu razen da ima povišan S-Mioglobin 117μg/L. Naročena je spet čez par dni k pediatru na kontrolo in spremljanje Miglobina.

Predvidevamo da ji tudi rastejo “5ke” zobje saj zadnje 2-3 tedne slabše je, kakšne obroke sploh skoraj ne, na splošno manj kot je ponavadi. Dva dni po pregledu pri pediatru v bolnici je tudi imela povišano temperatro, ki je trajala približno dva dni. Temperaturo smo zbijali s Calpolom, Ibubelom.

Zanima me kaj mislite o povišanem Mioglobinu in glede na to da so ostali parametri bili ok? Kaj bi bilo smiselno narediti v bodoče oz na kaj smo lahko pozorni, mislim bolj na nadaljne preiskave.

Hvala vnaprej za odgovor in lep pozdrav.

Če bi nevrolog sklepal, da gre za kaj resnejšega, bi kontrolo določil pri sebi. Najverjetneje je šlo za poškodbo mišice ob padcu, ob tem se sprošča mioglobin, ki je bil po poškodbi povišan.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close