povišan krvni tlak
Spoštovani,
Sem drugič noseča, trenutno v 22 tednu. Imam težavo s povišanim pritiskom pri zdravniku . Pri prvem porodu sem imela zelo slabo izkušnjo z ginekologom in njegovo obtravnavo povišanega tlaka. Niakor mu namreč nisem uspela dopovedati da imam “sindrom bele halje”.
Ginekolog, ki mojo nosečnost vodi to vsaj zaenkrat razume. Doma si redno merim pritisk in je navadno ogrog 115/65 pri zdravniku pride pa celo do 140/95.
Zanima me, če obstaja kaka tehnika, da bi si lahko sama pomagala in ne bi že ko pridem v čakalnico postala nemirna. Naj povem da moj nemir seže do te mere da so mi npr, na prvem pregledu v N celo noge dobesedno drgetale (kar tresla sem se)
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Da, tehnik je več. Zelo uporabna je tehnika sidranja (avtohipnoza), ki se jo da hitro naučiti.
Spoštovani,
in kje bi se lahko tega naučila? Bi potrebovala inštruktorja ali se je mogoče tega naučiti iz literature? Če je otreben inštruktor koliko približno to stane?
Hvala za odgovore in lep pozdrav
Sidranje se uvede in utrjuje v hipnozi. Če obvladate avtohipnozo, lahko to storite sama. Pri vas bi bil prav tako koristen avtogeni trening, ki pa zahteva več časa, vsaj par mesecev (prav zato ga imenujemo trening).
Instant metode ne obstajajo oziroma je njihov učinek kratkotrajen. Literature je dovolj, običajno pa je učinek samoučenja slabši in počasnejši.
Strošek je odvisen od vaše odzivnosti. Uspeh je dober, ni pa dober pri vseh (kot velja za vsako terapijo v medicini).
Kje ? Ne vem s katerega konca Slovenije ste. Pobrskajte po spletu in če je hipnoterapevt član Društva za medicinsko hipnozo Slovenije, potem boste dobila dobro oskrbo.
Forum je zaprt za komentiranje.