povišan gama GT
Zdravo. 20.10.14 sem imel zdrav. pregled za podaljšanje voz. dovoljenja vendar je s-cdt pokazal 1.8 (mislim da je normalna vrednost 1.3 oz manj). 13.11. grem zopet vendar smo prejšnji vikend praznovali rojstni dan torej sem zaužil alkohol v petek in soboto vmes in po tem vikendu pa čisto nič. Bi padel na testu v četrtek ali rajši še počakam ter koliko časa? Sem tudi športno aktiven, tek in nogomet. Hvala za odgovor že vnaprej. Lp
Pozdravljeni!
Enkrat sem vam že pisal (4.4.2013). Od takrat sem bil na UZ trebuha. Jetra malenkost povečana, vendar so rekli, da je v mejah normale. Sedaj pa prebolevam virozo, imam pa tudi bolečine v prsnem košu. Poslali so me na IPP (sum pljučne embolije). Tam so mi slikali pljuča – BP. Ob pregledu krvi pa so našli vzrok za bolečine – jetra. Navajam vrednosti, ki so odebeljene:
S-Bilirubin cel. …..23
S- Bilirubin dir. 9
S-CRP 23
S-AST 1,89
S-ALT 2,99
S-LDH 4,46
S-gama GT 4,45
MCHC 366
P-D dimer 621
Limfociti 15,7
Monociti 11,4
Alkohola skoraj ne uživam, mogoče enkrat mesečno Napotili so me ponovno na ultrazvok.
Prosil bi za vaše mnenje ter mogoče navodila o terapji, da bi znižal kritične vrednosti.
Hvala!
Spoštovani!
Pred dobrim mesecem sem bila v bolnišnici.Odstranili so mi zagozden kamen v žolčevodu( žolč že odstranjen)
ki pa je povzročil akutni biliarni pankreatitis.Prejemala sem fiziološko rastopino in antibiotično terapijo.Po
odpustu še sledi žolčna dieta. Ne pijem alkohola in kave tudi ne.Zanimajo me seveda S-gama-GT, ki so bili
na dan odpusta v vrdnosti 10,13. , S – bilirubin cel.- 19, S- kalij 3,60.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani!
Gama GT je zanemarljivo zvišan.
Skupni holesterol tudi. Nekaj bolj je povišan izračun LDL, ki ga povzeujejo s škodljivim vplivom na poapnenje žil. Če že sedaj ne skrbite za zdravo prehrano, se odslej izogibajte trdih maščob, izdelkov s holesterolom in se gilbjite vsaj 30 minut dnevno. Kot edini dejavnik tveganja za razboj srčno-žilne bolezni naj vas tudi te vrednosti ne skrbijo.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni g. Kersnik.
Tudi jaz bi imel vprašanje in sicer sem bil na pregledu za podaljšanje vozniškega dovoljenja (drugi pregled, prvi pregled sem opravil brez problema) in rezultati so bili sledeči:
S-AST 0.36 do 0.58
S-ALT 0.46 do 0.74
S-Gama GT 0.69 do 0.92
S-CDT 2.19 do 0 – 1.9
Pred pregledom sem popolnoma abstiniral 2 tedna, prej pa sem popil 2 pivi na dan.
Sedaj imam naslednji pregled 23.3. in me zanima, če bo dovolj 19dni popolne abstinence in kaj še lahko vpliva na S-CDT?
Mislite, da bi liverin forte kaj pripomogel k sliki?
Še zadnje vprašanje, izpit mi bo potekel 8.3. in me zanima kaj se zgodi sedaj z izpitom do naslednjih rezultatov, ali ga grem lahko potem podaljšati normalno in mi v tem vmesnem času ne velja?
Hvala za odogvore in lep pozdrav,
Sebastjan
Imam povišan Gama gt 2,93.
Jemal sem tablete proti depresiji (napadi panike), ter tudi redno pil. Pred 14 dnevi, ko sem dobil izvid, sem se odločil za popolno abstinenco od alkohola. Zanima v kakšnem času se bo stanje normaliziralo. Prav tako me zanima kako visoka je ta številka gama gt 2,93. Ali je to že zelo zaskrbljujoče?
Pozdravljeni.
Naredil sem danes preizjavo:
S-AST 0,65
S-ALT 0,51
S-gama GT 0,34
S-holesterol 5,5
S-trigliceridi 0,65
Nad mejo je samo S-AST. Kaj to pomeni? Info:Bil sem dva dni nazaj na maratonu 10km.
Cez 2dni imam sluzben pregled, bom zaradi tega imel tezavo? Ga prestavim in koliko casa in na kaj pazit da pade pod mejo?
Hvala za odgovor. Lp