Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Povišan CDT

Povišan CDT

Pozdravljeni,

tema najbrž spada bolj v kategorijo medicine dela, ker pa ustreznega foruma na to temo nisem našla, pišem tule v upanju na kakšno dodatno pojasnilo.
Dober mesec nazaj sem opravila zdravniški pregled na ZVD.
Po pregledu sem prejela obvestilo, da se moram po 14 dnevih zglasiti na ponovnem odvzemu krvi, zaradi povišane vredosti CDT v krvi, kar nakazuje da sem v zadjih 14 dnevih redno uživala več kot 60g čistega alkohola dnevno, ter da se moram držati popolne abstinence vsaj 14 dni.
Zdravniški pregled sem imela 4 dni po prihodu z morja, kjer smo z družbo resnično pretiravali z uživanjem alkohola.
Abstinence sem se vestno držala in se po dveh tednih oglasila na ponovnem odvzemu krvi, rezultat je bil enako obvestilo kot prvič – povečean CDT ter da sem zadnjih 14 dni uživala več kot 60g čistega alkohola dnevno, kar pa tokrat niti slučajno ne drži!
Mi lahko poveste kaj več o CDT kazalniku?
Kako je lahko rezultat enak, če v zadnjih 14 dnevih nisem zaužila niti ene alkoholne pijače?
Ne jemljem nobenih zdravil, razen prehranske dodatke – mešanica proteinov po športu, D vitamin (Fidosan) in Medex mešanico Body Slim (L-tirozin 48 %, alkoholno-vodni izvleček zeli sabljastega triplata (Trigonella foenum-graecum) v prahu 36,3 %, želatinasta ovojnica, alkoholno-vodni izvleček semen grifonije (Griffonia simplicifolia) v prahu 6,4 %, inulin, maltodekstrin, vitamin C (L-askorbinska kislina) 2,8 %, kromov (III) pikolinat 0,03 %, sredstvi proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid).

Že vnaprej hvala za odgovor in lepe pozdrave

Jasna

Pozdravljeni,
o CDT si lahko preberete na spletu. Mislim, da je po 2 tedenski abstinenci vrednost še vedno povišana in bo treba abstinirati dlje časa.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close