Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Povezanost astma&GERB&revma

Povezanost astma&GERB&revma

Spoštovani,

zaradi bolečin v kolkih, kolenih, malih sklepih rok, zapestja sem trenutno v diagnostičnem postopku ugotavljanja revmatoidnega artritisa. Z različnimi zagoni bolečin, vnetja in otekanja v zadnjih 10 mesecih, pri starosti 49 let. Trenutno mi gre vse sorti po glavi, kaj bi lahko bil razlog, imam namreč tudi astmo in GERB. Za astmo že eno leto jemljem Singulair, prej pa Foster, ki sem ga morala opustiti, ker ni “pokril” težav pri športu, za GERB pa občasno Nexium, ki pa uspešno deluje le ob močno zmanjšanem vnosu hrane. No, zdaj itak nimam posebnega teka, sem pa tudi zaradi sklepnih bolečin morala že nekaj časa opustiti šport.

Moje vprašanje je, ali so te tri bolezni povezane? Je mogoče, da imam zaradi rednega jemanja Singulaira nižje vrednosti sedimentacije in CRP? Da v bistvu zdravilo nekako prikrije vnetne parametre druge bolezni?

Hvala lepa za odgovor.

GERB in astma sta povezana, ena bolezen poslabšuje drugo. Revma pa ni posledica ostalih dveh bolezni. Singular ne zniža sedimentacije in CRP.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close