Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Povešena leva rama pri otroku

Povešena leva rama pri otroku

Pozdravljeni,

pri 14 mesečnem sinu, sem pred dnevi opazila, da ima levo ramo očitno bolj spuščeno od desne. Pediatrinja naju je napotila v razvojno ambulanto, kjer pa sva datum dobila šele čez več kot mesec dni. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok za otrokovo držo (krajša nogica, skloioza??) in kakšni so možni ukrepi, ki bodo sledili (telovadba, operacija???). Zanima me tudi, kaj lahko do pregleda naredimo sami (kakšne vaje?)

Naj povem, da je naš fantek shodil pri 13 mesecih, pred tem ni imel nikakršnih gibalnih problemov ali česa podobnega, kvečjemu so mi pediatrinja in ostali zatrjevali, da je za svojo starost gibalno zelo spreten. Pri hoji je že od vsega začetka izjemno stabilen, padcev pravzaprav skoraj ne poznamo.Poleg tega, da je pediatrinja potrdila moje opazovanje o nesimetričnost ramen, je na pregledu preverila tudi moč v obeh rokah in ugotovila, da je ta na obeh straneh enaka.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
vesna

Pozdravljena!

Glede na opisano menim, da ni potrebna nobena panika in posebne vaje, ampak z vašim normalnim življenjem nadaljujte naprej. Pri regledu v razvojni ambulanti boste dobila vsa navodila, če bo sploh potrebno.

Če pa želite dodatna pojasnila, se lahko obrnete na odlično fizioterapevtko Tamaro Ažman, ki ima veliko dragocenih izkušenj.

New Report

Close