Najdi forum

povešen želodec

Pozdravljeni,

na gastroskopiji so mi ugotovili močno povešen želodec, ki je tudi kot je rekel zdravnik nekako čudno obrnjen. Zaradi tega naj bi mi hrana zaostajala v želodcu in mi to povzročalo boleče krče želodca. Že prej sem jemala tablete Nolpaza 40mg 1x zjutraj, sedaj pa jih moram jemati 2x na dan. En čas so mi še pomagale, sedaj nič več. Zanima me, če se da še kaj narediti glede tega? Žal osebna zdravnica ni na napotnico nič napisala za odvzem tkiv (biopsije) in pregled želodca za bakterijo… Tako da so mi organe samo pregledali, ugotovili so tudi vnet požiralnik, ker naj bi mi kislina zahajala nazaj gor (sama je sicer nikoli ne čutim). Močne krče imam predvsem zvečer pa ni važno ali jem ali ne. Prosim za kak nasvet

Hvala

LP

Katjuša

Spoštovani,

pri gastroskopiji ni potrebno na napotnico napisati, da hočemo tudi biopsijo in dokazovanje HP. To sodi med rutinske preiskave, če zdravnik makroskopso opazi znake vnetja. Nolpaza smo zavre izločanje kisline. Proti krčem je treba dodati nekaj drugega, na primer Bebe čaj, Iberogast , Spasmex ali še kaj.

Lep pozdrav, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close