povejte mi…
Pozdravljeni,
bila sem v kontaktu z osebo, ki je 10 let jemala občasno droge, od tega pa 4 leta neprestano Kokain extazi, lsd. Sedaj pravi, da ne jemlje več…čeprav sem videla na lastne oči, da je pred parimi meseci na zabavi vzela kokain, ker se je počutina “down”. Opazila sem nihanja v razpoloženju….enkrat bi to, drugič bi rada na vrh Triglava, potem v adrenalinski park, potem ljubi partnerja in joka od silne ljubezni, sanja o skupnih otrocih, drugič ga ne mara in enostavno odide, ker se je tako sama odločila. Enkrat je življenje dolgočasno, drugič je zopet super….
Povejte mi prosim, je to vse posledica jemanja drog v preteklosti?
Sicer pravi, da se zelo trudi, da bi si uredila življenje, naj bomo potrpežljivi, da rabi čas. Pa vendar, je to sploh mogoče ali se bo stalno vrtela v začaranem krogu nestabilnosti?
Hvala za odgovore.
možno da je.. droge tud močno vplivajo na čustva. enkrat ko si brez in ves nakriziran se vs neki tresš pa mislš sam na to kako bi se ga zadel, kje dobil. drugič ko maš vsega dovolj in si ravn prav zadet je vse nekje v normali. pol ko si zadet preveč se ti vse zdi mogoče kar se ti prej ni, vse zavore popustijo. ko pa padš nazaj na realna tla in nisi več zadet pa kriza, pa kej druzga vzet in tko naprj. drgač so ta nihanja razpoloženja ful prisotna če se nekdo droge odvaja in še ni čist opravu z odvisnostmi. al pa če se vzame premal al pa preveč. takrt te zalom. če vzameš preveč takoj nasledn dan čutš ful mačka, slabosti, pa še kriza je vedno večja. drgač glede tega ti bo še kdo drug kej bol povedu.
Jaz sem tudi spoznala fanta, ki je v mladosti precej experimentiral z drogo, probal je vse, zde pa se mi, da vedno niha v razpoloženju. Ne vem, kako bo reagiral na določene besede, ker ga ne znam preštudirati. Enkrat je ves sladek, drugič pa nejevoljen, grob.
Da ne bo pomote, to ni moj fant, z njim nimam nič, le prijatelj mi je postal in me zanima kaj se z njim v resnici dogaja..
LP!
na tvoje vprašanje je ful težko odgovorit, ker mi ne poznamo te osebe, ti pa si tudi malo napisala o njej. koliko časa se trudi da je clean, kako vidi svojo prihodnost? itd. 10 let je dolga doba, vendar upanje ostaja.
mislim, da je mogoče, da ta začarani krog pretrga (vsaj teoretično), vse pa je odvisno od nje same in od njene volje do življenja.
če pravi, da rabi čas, ji ga dajte.
lp