Povedati šefu ali ne
Pozdravljeni,
zaradi določene zadeve v službi slabo spim, ker se sprašujem kaj narediti in ali sploh kaj narediti.
V podjetju sem dala dobro besedo pri zaposlitvi kolega iz prejšnje službe, ki je bil v redu in sem upala, da bova dobro sodelovala.
Po nekaj mesecih je začel uporabljati službeni avto- se voziti z njim domov s terena, obenem pa dobivati potne stroške. Kilometrino je prirejal, potne naloge sem preverjala jaz in ko sem mu to omenila, je bil ogenj v strehi.
Potnih nalogov nisem več želela delati, predala sem jih računovodkinji.
Sedaj pa spet vsaki mesec enako…uporablja avto, pa vleče potne stroške. Spet sem mu omenila da to ni prav in da bova oba ostala brez službe, če bodo šefi to izvedeli, pa kar ignorira zadevo…
Kak nasvet, kaj narediti…?
Ne razumem, saj potne stroške mu mora nekdo odobriti, podpisati?
Torej se obrni na to osebo. Pa tudi za služben avto je nekdo zadolžen, da
kontrolira kilometre, vzdrževanje itd, vsaj pri resnem podjetju?
Pri nas ti trikrat “pregriznejo” vsak km, vsak strošek, a tukaj pa nihče ne
ve, kdo pije in kdo plača?
Ce lahko zaradi njega nasrkas iziroma si odgovorna za preverjanje nalogov, potem mu povej, da bos zascitila sebe in ga dala preverit sefom, ce ne bo nehal. Ce to ni tvoja odgovornost, te naj ne skrbi. Ce pa ti vest ne da miru, se spet lahko zascitis in poves odgovornim, kaj pocne. Bodi pa pripravljena, da bo kolega skusal prikriti svoje pocetje, zato rabis ocitne dokaze, da ne bo izpadlo, kot da ga zelis po krivici obtoziti. On sam najverjetneje ne bo prenehal.