Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje povečano delovanje ščitnice in dojenje

povečano delovanje ščitnice in dojenje

Spoštovani!

Kakšen je vpliv zdravil za zdravljenje povečanega delovanja ščitnice na dojenje? Je sploh možno jemati ta zdravila in dojiti? Hvala.

Živjo nat75,

jaz sem dobila Propiltiouracil, ko je bila hčerkica stara 4 mesece in ga jemala do izboljšanja (skupaj 2 meseca). Ves čas sva se polno dojili (in se še zdaj).
Moja diagnoza – poporodni tiroiditis.
LP in srečno,
A.

Lupinica, hvala.
Zaenkrat vem samo, da, je moja ščitnica preveč aktivna. Vzroka še ne vem. Tudi terapije še nimam. Upam, da bom tudi jaz lahko nadaljevala z dojenjem; trenutno smo stari 3 m, če bo po sreči, se bova polno dojili do 6m.

Nats75, odvisno katera zdravila boš dobila. V LJ porodnišnici kontaktiraj pediatrinjo in IBCLC laktacijsko svetovalko dr. Andrejo Arnšek Domian, ki bo preverila v virih, katera zdravila so združljiva z dojenjem. Pa tudi na forumu Dojenje je bilo že kar nekaj mamic s podobno težavo, kar nekaj izkušenj, morda ti bodo v pomoč.

Samo na temle forumu sem že našla naslednje:

love Matters, hvala.

Spoštovani!

Pri običajnih odmerkih tirostatikov (zdravil, ki zmanjšajo proizvodnjo ščitničnih hormonov) je možno nadaljevati z dojenjem.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close