Lepo pozdravljeni!
Po dolgotrajnem, točno 2 leti trajajočim dojenjem, sta moji dojki prazni. Dobesedno sta prazni, saj sta se mi zelo zmanjšali. Sploh ne morem verjeti, da se to lahko zgodi, ampak zdaj sem skoraj čisto ravna :(((
Saj tudi pred nosečnostjo nisem imela ne vem kako velikih prsi, ampak po rojstvu otroka sta bili leto in pol takšni, kot bi si jih tudi zdaj želela imeti.
Po pregovarjanju in prepričevanju moža sem se odločila, da si jih z vašo pomočjo povečam.
Nekaj informacij sem si tako pridobila na vaši spletni strani, vseeno imam pa še nekaj vprašanj.
Koliko časa mora miniti od prenhanja dojenja, da me lahko operirate? ( Zadnjih nekaj mesecev sva se dojila samo še 1x dnevno in zdaj iz mojih prsi ne priteče čisto nič več – minil je mesec in pol)
V primeru zapletov, težav pri operaciji ali po operaciji… stroške za to krijem sama?
Ne vem, ali bi imela rez pod pazduho ali pod dojko. Na kakšen način se odločite, kako bo vsadek vstavljen? Je to izključno moja želja ali svetujete vi glede na velikost, obliko dojke, debelost kože…
To je za enkrat vse.
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.
Zarja
Kakšna je pa čakalna doba za operacijo?
Pozdravljeni
Ob pregledu se glede na vaše želje in stanje odločiva za najprimernejši vsadek , za način anetezije, operativni pristop itd. Cena posega vključuje tudi pooperativno okrbo, preveze odstranitev šivov. Morebitni dodatni posegi v prvih 14 dneh so vključeni, kasnejši niso vključeni v ceno..
Ob pregldu se podrobno pogovoriva o tveganjih, motivih in možnih zapletih aj je zelo pomembno , da se pred posegom kolikor je mogoče zavedate možnosti in tveganj.
Čas je za poeg primeren, Čakalna doba za poseg je do mesec dni.
za termin pregleda e lahko dogovoriva preko E maila v nalovu tega sporočila.
Na mojem spletišču ( sleidte povezavi iz naslova , najdete nakj info in skice o posegu povečlanja dojk ter o dvigu mastopeksiji) pr va bo mogoče potreben kombiniran poseg vstavitev protez in dvig tkiva. Seveda e bova o tem lahko natačno pogovorila ob pregledu 🙂
Lep pozdrav
Aleš
Samo še tole – jaz sem od par doječih mamic slišala, da so prsi po koncu dojenja kot prazne vrečke (tudi moje so bile) in da je potrebno počakati kake pol leta, da se ponovno nabere maščobno tkivo in izgled se popravi. Pri meni se je izgled na srečo res precej popravil, tako da ni prehitro za obupati. Po operaciji namreč obstaja tudi možnost, da morebitnih naslednjih otročičkov ne boš več mogla dojiti. Pa srečno in lep pozdrav!
No, pri meni pa ni problem samo to, da sem po dveh porodih skoraj ravna kot dila:)), ampak imam še popkovno kilo. No, pa začnimo od začetka: stara sem 32 let, rodila sem dvakrat (s porodi tudi zaključila:))…).Pri obeh porodih je bila potrebna sekcija. Od drugega poroda sta minila dva meseca. Bila sem že na pregledu pri kirurgu v bolnišnici zaradi popka, ki je že postavil diagnozo (hernia umbilicalis). Sezanil me je še, da poseg ni lepotni, da sicer naredijo “nov popek”, ki pa ni tako lep, da bi kar na njega padel; seznanil me je tudi z dejstvom, da je možen popravek pri lepotnem kirurgu. No, ker imam namen povečati prsi bi hkrati takrat uredila to zadevo s popkom (en poseg). Kakšno je pa vaše mnenje? Ali naj pop. kilo opravim z operacijo v bolnišnici ali naj združim oba posega?
Ker je poseg – pop. kila nujen me zanima ali bi morala ta poseg pri vas plačati ali se da to urediti z napotnico? Vse ostalo pa bi se pomenila v vaši zasebni ordinaciji. Kakšna je čakalna vrsta za pregled pri vas? Pokličem pa na številko…? Hvala za odgovor.