Lp dr. Leskovšek!
Pri 11 letih sem bila operirana zaradi vdrtega prsnega koša, čeprav popolna “vdrstost” ni bila popolnoma odpravljena in sta obe zadnji rebri še vedno pomaknjeni naprej, prsnica pa navznoter. Imam brazgotino pod prsmi, ki je zaokrožena navzgor v predelu med dojkama. Z brazgotino sem se s časoma sprijaznila in me v medsebojnih odnosih ne moti več (vsaj ne zelo:)). Na spolšno pa nimam problemov z dihanjem in ostalimi funkcijami, se tudi zelo intenzivno ukvarjam s športom in nikoli nisem čutila večjih težav.
Nisem pa zadovoljna z velikostjo prsi, imam košarico 70A in že nekaj let premišljujem o povečanju (s tem namenom že nekaj časa spremljam forum). Hkrati pa bi seveda večje prsi pomenile bolj esteski izgled oprsja. Zanima me ali bi bila operacija možna in ali bi čutila večji pritisk na prsni koš, ali bi imeli vi kakšne pomisleke glede operacije! Bi se bilo potrebno pred posegom posvetovati še s kakšnim drugim zdravnikom?
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odg!
Živijo
Pridite na pregled na sredo popoldan (naročite se v naši ambulanti s pripombo za Leskovška). , da vam bom lahko svetoval naustreznejši način korekcije. Proteze so an zuanji strani reber in nebi ovirale dihanja.
Polgedati morava obliko prsnega koša potek brazgotin, dobro je da pred pregledom preverite kaok velike prsi si želite ( ena ods metoh je, da si nabavite priemrno velik modr in ga nosite napolnjenega z kondomoma polnima vode. Tako boste dobili orientacijsko mero prostornine ki si jo želite. Če tak modrc nosite več ur boste dobili tudi občutek o dodatni teži, ki bi jo mrali nositi po vstavitvi protez.
Oblika pa bo s primerno protezo seveda boljša jot s kondomom 🙂
lep pozdrav
Aleš
Sin ima diagnozo Polandov sindrom?Nima razvite leve gl.prsne mišice in hrustančnega dela reber.Star je 10mesecev,vem da se praviloma operacije opravljajo po dokončanem razvoju,vendar ali se opravljajo tudi prej in kakšne na kakšen način.Kakršne koli inf.bi bile dobrodošle,saj je o tem malo znanega.
hvala in lp.