Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija povečanje prsi

povečanje prsi

Pozdravljeni,

že nekaj let razmišljam o korekciji-povečanju. Rodila sem že in nimam več namena.

Zanima me, kje se običajno zdaj dela rez? Kdo je primeren kandidat za rez v pazduhi ali na kolobarju? Katero okrevanje gre najhitreje čez?

Hvala

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni, prsi se po nosečnostih in dojenju spremenijo, pogosto so izpraznjene, mnogokrat pa tudi povešene.

Tako se pri preoblikovanju najpogosteje naredi povečanje v kombinaciji z dvigom. Redke ženske imajo srečo (navadno tiste z majhnimi prsmi že pred porodom), ko prsi niso povešene, in lahko že samo s povečanjem z vsadki ustvarimo lepo obliko.

Ko izvedemo samo povečanje, je rez najpogosteje v gubi pod dojko, in je lahko zelo kratek (tehnika minimal scar), je pa potrebno uporabiti zelo mehke vsadke.

Za rez ob robu kolobarja se odločimo takrat, kadar je ob povečanju prsi želja tudi po zmanjšanju kolobarja, je pa ob tem pristopu nekoliko večja verjetnost razvoja kapsularne kontrakture.

Ko želimo prsi hkrati povečati in dvigniti (najpogostejša kombinacija), rez poteka okoli kolobarja, navpično od kolobarja do gube pod dojko, in še en rez v gubi pod dojko (inverted T tehnika, brazgotina ima obliko “sidra”).

 

O tem, kateri poseg ali kombinacija bi bil za vas najprimernejši, boste zagotovo govorili s kirurgom, ki si ga boste za poseg izbrali.

 

Z lepimi pozdravi,

Igor Višnjar, dr.med.

Specialist plastične, rekonstruktivne, estetske in splošne kirurgije

Klinika Višnjar

Klinikavisnjar.si

Igor Višnjar, dr. med. Estetska klinika Višnjar Murgle Center Cesta v Mestni log 55 1000 Ljubljana Tel. št. +386 41 776 000 www.klinikavisnjar.si

New Report

Close