Lep pozdravček!
Mene zanima, če je možno da ti pri povečanju prsi krije stroške zavarovalnica?nekje sem slišala, da je možno, da ti zavarovalnica krije stroške, če si zelo zakompleksan in da ti to potrdi psiholog.Zdaj nevem, če je to vse skupaj res ali je larifari?Torej zanima me, če obstaja kakšna pacientka ki ji je poseg krila zavarovalnica, zaradi bilo katerega razloga.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!
p.s. samo iz radovednosti sprašujem, ker sem to nekje slišala, prosim, če mi odgovorite odkrito.
Pozdravljeni
Sam ne poznam takega primera.
Povečanje prsi je estetski samoplačniški poseg.
Pri določenih rekonstrukcijah prsi , ki so bile operirane zaradi raka ali določenih prirojenih nesorazmerjih (Polandov sindrom) zabvarovalnicaseveda plča rekonstukcije z vsadki sicer kolikor je meni znano ne.
lep pozdrav
Aleš
Pozdravljeni
🙂
Polandov sindrom je ena od prirojenih nepravilnosti razvoja pri kateri pride do nerazvitja ali bistveno manj razvite polovice obraza , prsnega koša lahko tudi mnajših udov itd. Pri tem ne gre le za nesorazmerje dojk temvče tudi za pomanklivosti ali odstonost nekaterih mišic . naprimer velike prsne mišice itd.
Zdi se kot d sem z enim prejšnjih odgovorov odšrnil vrata za estetske posege , ki bi njih pšlačala zavarovalnica.
Žal ni tako. Povečanje dojk je samoplačniški poseg.
Lep pozdrav
aleš
Lep pozdrav!
Glede pishologa je takole….moja sorodnica obiskuje pishologa in je tudi mu omenila, da ima majhna prsa in da je zaradi tega zakompleksana itd…no bom kr prešla na bistvo.Psiholog je rekel, da je možno, da ti zavarovalnica krije stroške, če ti komisija pogleda prsi in če ti psiholog potrdi da tale zakomplksanost vpliva nate itd…ampak postopek je zelo dolg,včasih traja tudi do enega leta, da se reši…
Je pa res, da zelo redkim ženskam povečajo prsi in samo tistim ženskam, ki res nimajo prsi ampak imajo samo kožo in bradevičko.Torej je možno, da ti zavarovalnica krije stroške!In ta psiholog,ko je to izjavil, je imel več takšnih primerov,torej ni samo larifari….
LP
Ojla!!
Draga Goga še enkrati si preberi moj post pa bos videla, kaj sem hotela povedat.Seveda ni to vse skupaj odvisno od psihologa,ampak komisija je tista ki določi ali ti bodo naredi posega ali ne,psiholog pa je zraven k h kateremu si hodil na razgovore o svojih problemih in v tem primeru o prsih.Napisala sem tudi, da naredijo poseg samo tistim puncam,ženam ki res nimajo prs ampak samo kožo in bradevičko.
Jaz verjamem to, ker poznam tega psihologa osebno in vem da si takih stvari nebi izmišljeval!
LP
hm, zakompleksanost zaradi prsi ni mala stvar in dvomim, da lahko kdo razume, ki ni v tej situaciji.
iz mene se je norčeval fant (edini, ker me je potem minilo veselje), njegovi in moji prijatelji, celo neznanci na ulici.
stara sem 27 in vsak mi da kakih 15, 16. največji udarec je pa bil 13 let. in podobne, kot saj nisi sama kriva in take cvetke.
zadeva res boli, sploh če se še bljižnja okolica spravlja nate.
in moja največja želja so večje prsi, vsaj da bi košarici A enkrat napolnila.
tak, to so bile besede zakompleksane…..