Pozdravljeni,
Obstaja nek konsenzus minimalnega koznega pokrova, da je se varno vstaviti vsadke pod zlezo in sicer guba 2cm. Seveda je bolje ce so vsadki pod debelejsim slojem tkiv in iz tega stalisca jih prakticno vedno vstavim pod misico. Odgovoriti si morate na vprasanje ali je minimalni standard dovolj dober za vas?ali morda zelite vec.
Spoštovani!
Vprašanje bo najverjetneje smešno, pa vendar… Obstaja kakšna omejitev oz. se lahko zgodi, da prsi ni mogoče povečati, ker so enostavno premajhne? Da obrazložim… Torej ali je možno, da povečanje recimo ne bi bilo možno, ker ni dovolj tkiva, ki bi prekrilo vsadek v tej meri, da ta ne bi bil preveč viden? Se ta situacija reši z vstavitvijo pod mišico? Sama nimam niti več za A, kar me vedno bolj žalosti… Poleg tega sem zelo suha. Prav tako me zanima ali velikost bradavic vpliva na odločitev glede reza? Je možen rez čez bradavico, če so te zelo majhne?
Hvala za razumevanje,
Ina
Pozdravljeni!
Zelela bi si poveceti prsi,ker zelo grdo izgledajo(imam namrec eno veliko in eno majhno),kaj je posledica ne vem. Raja dojk nimam in zdaj ko sem rodila je to le se bolj vidno…
Skratka zanima me,ali bi lahko poseg, vsadke itd. placala zavarovalnica in na koga se lahko obrnem v okolici nove gorice…
Asimetrija dojk ni krita s strani zavarovalnice, razen, če gre v sklop polandovega sindroma (oseba je tudi brez prsne mišice).
mislim da bo B. Čeprav je potrebno vedeti, da so košarice nedrčkov pri različnih obsegih prsega koša različne. Naprimer košarica nedrčaka 70B, je precej manjša od košarice nedrčka 85B.
lp
Pozdravljeni.
Pripravljam se na operacijo povečanja prsi in sem v močnih dvomih glede vstavitve vsadka pod mišico. Imela bom 375ml vsadke in me je groza bolečin po operaciji, saj poznam veliko žensk, ki so imele vsadek nad mišico in ni bilo večjih težav z bolečinami. Ena je pa imela pod mišico in je povedala, da je bolečino težko prenašati. Zanima me kakšne protibolečinske tablete vi predpišete pacjentki in ali so Ketonali in Naklofeni dovoljeni.
Kakšne so vaše izkušnje z vstavitvijo pod mišico? Ali se veliko pacjentk pritožuje nad bolečino in koliko časa je v večini primerov ta bolečina prisotna?
Hvala
Ne, pri meni je bilo vse OK. Je pa res, da sem upoštevala vsa priporočila kirurga in pojedla zelo veliko protibolečinskih tablet. Baje sem bila do takrat prva pacientka dr. Božikova, ki je prišla po recept za drugo škatlico Ketonala. 😀 Res imam nizek prag bolečine, priznam, pa tudi od začetka sem vedela, da ne želim trpeti nič več kot je NUJNO, saj smo v 21. stoletju. 🙂 Tako da, zapletov ni bilo, bolečine pa. Odvisno je od vsake posameznice, veš … Težko je posplošit … 🙂
Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje. Bila sem na pregledu pri dveh kirurgih. Oba sta zaznala manjšo asimetrijo, s tem, da bi prvi kirurg dal oba vsadka enake velikosti, drug pa enega 280 ml, drugega pa 315ml. Itak da sem zelooo zmedena. (Naj grem k tretjemu??? hec)
Je to takšna razlika, da bi lahko bila potem asimetrija ravno kontra kot zdaj? Težko se je odločit, kaj naj …
Hvala za kakršenkoli nasvet:)
Spoštovani,
stara bom 33 let, nisem še rodila, si pa od vedno želim povečanja prsi, kar pa prelagam na čas po dojenju. Ker še nič ne kaže na to, da se bo to zgodilo v bližnji prihodnosti ;), bi se za to odločila že zdaj. Moj edini zadržek je sprememba oblike povečanih prsi, v kolikor bi npr dojila, govorim na pamet, kake 2 leti po posegu? Kakšna so odstopanja in ali to pomeni, da bi morala ponovno na poseg?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav
Vse je odvisno od kvalitete vaše kože. Če imate že sedaj dojke nekoliko ptotične in povešene bodo ne glede na vsadke tudi po nosečnosti dojke še nekoliko bolj povešene in ptotične, saj očitno vaša elastična vlakna niso zadosti močna, da zdržijo težo dojk. Pri ženskah, ki imajo čvrste dojke oziroma kvalitetno kožo, pa se po nosečnosti ne zgodi ptoza dojk, četudi so bile dojke že pred nosečnostjo povečane, saj je elastična vlakna boljša.