pozdravljeni,
starostne meje “navzgor” ni, ce nismate zdravstvenih tezav, ki bi poredstavljale problem za anestezijo. (ponavadi je to po 70 letu)
🙂
Torej imate vse moznosti za novo lepo oprsje.
pozdravljeni,
vsadki imajo dozivljensko garancijo, kar vam sicer ne daje zagotovila, da jih nikoli v zivljenju ne bo potrebno zamenjati. Zagotovilo je le, da v primeru, da pocijo, proizvajalec garantira nov vsadek brez dodatnega placila. Glede na kvaliteto vsadkov je verjetnost, da bi pocili skoraj nicna.
Brazgotino po operaciji imate do konca zivljenja, je pa res da so te brazgotine ponavadi le maqlo vidne. Sivov po posegu ni potrebno odstranjevati, saj se sami razgradijo.
Nihanje telesne teze lahko povzroci spremembo v obliki dojk.
Zarodne celice za estetsko povecanje dojk zaenkrat se ne uporabljamo.
lp,
pozdravlejni,
Najbolje bi bilo pocivati vsaj 4 tedne, ceprav so kompromisi mozni…
lp, k.b.
Pozdravljeni,
že kar nekaj časa razmišljam o povečanju prsi in zdaj sem se končno odločila, da bom v zelo bližnji prihodnosti ta poseg tudi opravila. Vendar pa imam dokaj svež uhan v popku in sem slišala, da ga je treba pred posegom odstraniti. To mi nekako ni všeč, ker se ga načeloma ne sme odstranjevati, dokler se ne zaceli. Predvsem pa ne razumem razloga – torej zanima me, ZAKAJ med operacijo ne smem imeti uhana v popku?
Druga stvar, ki me zanima, je kolikšna je možnost, da pride do rotacije in od česa je odvisna. Rada bi namreč anatomske oz. kapljične vsadke, vendar se bojim rotacije. A lahko kaj storim, da jo preprečim, npr. manj gibanja ali jemanje multivitaminov ali kaj podobnega? Pri kakšnem procentu žensk pride do rotacije?
Ali se sme opraviti operacijo, če jemljem kontracepcijske tablete ali jih moram najprej nehati jemati?
Ali se mi bodo pojavile strije? Imam zelo zelo suho kožo in atopijski dermatitis po prstih na rokah in nogah. Poleg tega imam strije po zadnjici in stegnih. Dojke si želim povečati iz A na C, a je to že preveč za mojo neelastično suho kožo? Bom v vsakem primeru dobila strije, tudi če si jih povečam le na B?
LP in hvala za odgovore!
zivjo,
Uhan je potrebno med posegom odstraniti zaradi uporabe električnih inštrumentov za koagulacijo žil. Teoretično bi zaradi stika kože s kovino (uhan) lahko prišlo do opekline.
…rotacija vsadka. V zgodnjem pooperativnem obdobju je možna zaradi prevelikega žepa, ki bi bil napravljen med operacijo. Druga možnost je masaža prsi. Zaradi tega pooperativno sam odsvetujem masažo, oz le zeloooo nežno. Da zmanjšam možnost premika pooperativno svetujem drenažo rane in to predvsem zaradi vakuuma, ki nastane v operativni rani in s tem še dodatno fiksira vsadek ob tkiva. Kasna rotacija pa je možna zaradi “grobega ” ravnanja z dojkami; poleg tega pa se nekaterim ženskam okoli vsadkov v kasnem obdobju pojavi tanka plast tekočine in vsadek “plava” v svojem žepu. V tem primeru je rotacija bolj verjetna.
Vsekakor morate vedeti, da sem opisal zelo malo verjetne dogodke in v večini primerov do rotacij ne pride.
…kontracepcija: ni potrebno prenehati jemati.
Glede strij vam nihče ne more dati zagotovil. Pri velikem povečanju je verjetnost za njihov pojav večja. Iz a na c je nekako normalna povečava in jih večinoma ni za pričakovati 🙂
lp
(Sem prehitro kliknila oddaj – pozabila sem vprašati še tole) 🙂
Vem, da je najpogostejši vzrok za ponovno operacijo inkapsulacija, ki stisne vsadek, da dojka postane deformirane oblike. Zanima me, če je to kaj škodljivo za zdravje? Če mi ne bi bilo do še ene operacije in če me deformacija ne bi motila, bi lahko enostavno pustila vse tako kot je? Ali je kakšna nevarnost, da poči, če ovojnica vsadek preveč stiska?
Hvala za odgovore 🙂
pogostost nastanka kapsule je neodvisna od oblike vsadkov (anatomski okrogli)
Nastanek kapsule ni nevaren in če vam odgovarja, ponovna operacija ni potrebna. Kapsula je ponavadi boleča ali razobliči dojko in to pripelje pacientko k plastičnemu kirurgu.
lp
Po operaciji prsi, npr. povečanju, se naredi brazgotina.
Po kolikšnem času postane nevidna, če sploh?
(Lahko kaj poveste v tej smeri?)
Tudi: Zdi se, da se (silikonski) vložek z ostalim tkivom v prsih ne “zlije” – pri gibanju prsi se vidi “prelom” med originalnim delom in vložkom oz. tudi koža se pri straneh dostikrat valovito naguba. Je morda stroka kaj izpopolnila, da do tega ne bi prihajalo (ali je rešitev v vrsti vložka, v storitvi, v pretiravanju velikosti vložka …)?
Druga zadeva: Tudi velikost oz. oblika prsi se s časom spreminja. Verjetno najbolj pri občutnejšem spreminjanju telesne mase.
Kako pa vpliva dejstvo materinstva in dojenja v povezavi s tem: kako je, če recimo mati prej “dokončno” shujša in še naprej doji ter preneha dojiti dovolj kasneje po končanem hujšanju – še drugače: zdi se, da nekaterim ostanejo zaradi daljšega dojenja dojke večje (večja kožna površina) in tudi polnejše?
pozdravljeni,
to pa so kar zanimiva vprašanja 🙂
1. na žalost je brazgotina večna (s časom pobledi je je manj oz. komaj vidna.)
Koliko je viden vsadek, je odvisno od njegove velikosti in količine lastnega tkiva dojke ter pozicije, kam ga vstavimo (nad ali pod mišico)
2. Gubanje kože, ki ga omenjate mi imenujemo ripling je posledica različnih dejavnikov: preveliki vsadki, premalo lastnega tkiva ali slaba kirurška tehnika Proizvajalci protez skušajo dokazati da imajo njihove manj riplinga kot konkurenčne, vendar razen marketinških trikov dokazov ni (seveda govorim o vsadkih priznanih proizvajalcev)
3. Dojke se najbolj spreminjajo v času nosečnosti in dojenja. Popolnega recepta, ki bi zagotovil lepše dojke po “rojevanju” pri vseh ženskah ni. Vaš se mi zdi kar “zanimiv”… 😉
Spoštovani!
Najprej se opravičujem, če ste dobili že drugič isto sporočilce, saj se je prvič pri oddaji nekaj zalomilo in nisem prepričana ali ste prejšnjega dobili.
Še ena nezadovoljna s svojimi prsmi. Stara sem 25 let, imam otroka, ki sem ga dojila leto in pol, tako da opisovanje, kako izgledajo moje dojke, najbrž ni potrebno 🙂 Zanima me naslednje.. Razlika med okroglimi in anatomskimi vsadki. Prednosti in slabosti enih in drugih. Dilemo mi predstavlja tudi mesto vstavitve, nad ali pod mišico. Spet me zanima, katera varianta je boljša in zakaj. Še ena stvar, ki mi povzroča težave, je sama velikost vsadka. Trenutno imam košarico B. Nimam rada ogromnih prsi, pač pa mi je najbolj pomembno, da so le te skladne s postavo, da so čvrste, lepo privzdignjene in da izgledajo kar se da naravno. Vem, da je težko tako reči, pa vendar.. velika sem 162 cm in težka 54 kg, v bokih kar precej ozka.. ker niti slučajno nimam predstave o velikosti vsadka, kadar se govori v ml, me zanima čist približno, glede na vaše izkušnje, koliko ml vsadki bi bili zame primerni, če si želim pridobiti košarico- polni C ( še v to nisem čist prepričana, ker se nekako niti približno ne vidim, kako bi na meni to izgledalo,.. vem- zato pa so potrebni osebni posveti )?
Če je zadnje vprašanje resnično neumno, se Vam že v naprej opravičujem, ampak ob vseh teh resnih zadevah okoli te teme, sem že čist blesava 🙂 Sicer sem zelo pozitiven človek in ker me v mojem življenju trenuten izgled mojih prsi resnično žalosti, vem da bom po posegu, le še večji »sonček«.
Za odgovore, Vaš trud in čas, se Vam že v naprej najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.
Pozdravljeni,
Imate veliko vprašanj in težko je dati zadovoljiv odgovor preko foruma, saj vsak odgovor navadno sproži novo vprašanje. Sicer je v grobem tako, da kapljičaste vsadke dobijo pacientke, ki želijo manj poln zgornji pol dojke. Po drugi strani s tem tvegajo možnost da bi se vsadek rotiral.
Glede vstave pod ali nad mišico je pomembno koliko imate podkožnega maščevja. Če ga je več kot 2 cm v predelu zgornjega roba dojk, potem ne bo narobe če bo vstava nad mišico. Sicer se sam odločam večino za vstavo pod mišico, saj je vsadek globje in bolj skrit.
Glede velikost: če imate sedaj košarico B boste z dodatnih 280g imeli dober C.
Iz košarice A pa 280g ni dobvolj za C.
lp