Najdi forum

Povečanje balkona

Pozdravljeni,

pred leti smo preurejali hišo in povečali balkona za 2 metra. Slišala sem, da bi za to morali imeti gradbeno dovoljenje. Zanima me kakšen je postopek, da to legaliziramo.

Kot postopek prizidave, rekonstrukcija ne dovoljuje več povečanja gabaritov.
Ali kot legalizacijo neskladne gradnje, odvisno od leta posega, se je tudi pod njim kaj povečalo, in odviso od prost.akt, odmika od sosedov itd. – se spelje kot vsak drug postopek z vso papirologijo.

Samostojna hiša je bila zgrajena 1974. Balkon je bil povečan z dvema stebroma (spodaj ni nič) leta 2007. Sosedje so daleč proč in nikogar ne moti. Zanima me v toliko, če bomo kdaj hoteli prodajati hišo, bomo verjetno imeli probleme glede tega in bi želeli to urediti. Na koga se moramo obrniti?

Trenutno je tako, da naj bi vsak objekt imel gradbeno in uporabno dovoljenje. Preverja se vse, splh ob prodaji. Lahko se kdo v to vtakne sevead.
Lahko pa je tudi kot se je včasih lahko delalo enostavni objekt brez dovoljenj ali samo na priglasitev del celo kaj več. Odvisno do velikosti, je to lahko pohodni nadstrešek….recimo. A je to stvar interpretacije, ki seveda varira.

New Report

Close