Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Povečani trombociti po virozi pri 3 letnem otroku

Povečani trombociti po virozi pri 3 letnem otroku

Pozdravljeni,
zanima me, če ima kakšen izkušnje oz. kaj naj bi pomenilo povišanje trombocitov 688 pri 3 letnem otroku.Pred 14 dnevi se je pojavil suh kašelj, zatem se je začelo piskanje in hropenje. Dobili smo ventolin in se je stanje po 10 dneh znormaliziralo. Razen ko teče jo še napade kašelj, da včasih tudi bruha.Povečane je imela levkocite. Danes smo imeli kontrolo krvi in so levkociti ok, trombociti pa so povečani (688). zdravnik je rekel, da je to posledica močne viroze in da se bo stanje stabiliziralo. Čez tri tedne imamo kontrolo krvi. Mene zelo skrbi saj me je prijateljica posvarila češ da to ni tako nedolžno. Da so to lahko znaki levkemije…..vglavnem me je čisto prestrašila, da sem vsa iz sebe. Prosim pomagajte mi s svojimi izkušnjami.
Kaj to lahko pomeni pri mojem otroku
Že v naprej se vam zahvaljujem.

Pozdravljeni, vijolica,
po virusnih okužbah so trombociti pogosto zvišani, ker gre za aktivacijo kostnega mozga in imunske procese. Številka, ki ste jo zapisali, je blago zvišana, kar lahko vidimo tudi po odvzemu krvi iz prstka (ko prstek nekako “molzejo”, da priteče kapljica krvi).
Povečano število trombocitov nas skrbi, če so zvečani nad 1000 in niso v zvezi z okužbo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

Danes sva bila s sinom (star bo 8 mesecev) pri pediatru, ker je razdrazljiv jokav…po krvni sliki  ima tromobocitozo in levkocitozo (vrednosti tocnih ne vem). Torej preboleva nek infekt. Žrelo ima rdece, uho rahlo motno… Zmotilo jo je da je imel v januarju enake izvide tromobcitozo in levkocitozo. Takrat je bil tudi cepljen, če bi bil bolan bi to povedala in ne bi bil cepljen. Je pa res da je ves čas minimalno prehlajen. So zaradi tega lahko taki izvidi ali gre lahko za kaj drugega? Ponovno kontrolo imava cez 14dni.

Hvala vam za odgovor in lep pozdrav.

Brez natančniih vrednosti ni možno komentirati stanja. Levkocitoza običajno pomeni bkaterijsko okužbo, so pa pri otrocih referenčne vrednosti višje in kar je pri odraslem lahko znak bakterijske okužbe, pri otrocih to ni. Zato se potrebuje dejanske vrednosti in ne le opisa povišane. Tudi trombocitoza je lahko le znak aktivbacije kostnega mozga po prebholeli okužbi, če pa je zelo visoka, je potrebnpo ukrepanje. Skratka, brez absolutnih vrednosti ta komentar ni možen.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close