Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Povečani mandlji z gnojnimi oblogami

Povečani mandlji z gnojnimi oblogami

Pozdravljeni,

pred 14 dnevi sem pri požiranju občutila nelagodje  in opazila, da imam povečane mandlje z gnojnimi oblogami. Zaradi situacije s koronavirusom je zdravnica diagnozo postavila kar na podlagi fotografij žrela – imela naj bi angino zato sem 10 dni jemala antibiotik. Le-ta ni pomagal, zato so mi vzeli kri –  zdravnica pa je rekla da gre zgolj za virozo. Stanje se mi je naslednji dan spet poslabšalo, namreč zelo težko požiram. Zanima me, če je možno da gre za spolno prenosljivo bolezen.. malce sem namreč sama raziskovala tudi po internetu. Razen zelo otečenih mandljev in bolečin nimam nobenih drugih simptomov. Menite, da bi bilo potrebno testiranje za gonorejo? Predvidevam da sedaj le-tega niso izvedli, ko sem dala kri.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovani,

gonoreja je bakterijska bolezen in v izvidih krvi bi se to videlo – vi pa imate normalne izvide. Torej ni potrebno dodatno testiranje.
Virusne bolezni so prav tako prenosljive s poljubljanjem in spolno…

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

Jaz imam podobne tezave edino da pri meni niso povecani mandlji ampak imam vseeno tezko poziranje in suha usta. Bil sem pozitiven na mononukleozo pred 1 mesecem.. Tezave so se vedno prisotne zdravnica mi pa ni svetovala nicesar. Spim po 3 ure ponoci tako da bi res prosil za kakrsno koli pomoc. Zraven je se prisotnno tezko izkasljevanje(ko se od kašljam dobim v usta gnoj) otezeno dihanje oz pri vsakem vecjem udihu me spika v prsnem kosu.

Pozdarvljeni,

ojoj, glede na napisano je najverjetnješa bakterijska superinfekcija po preboleli mononukleozi (to se zgodi pogosto). Brez odlašanja pojdite v laboratorij za pregled krvi, CRP in DKS – verjetno potrebujete antibiotik.

Lp

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close