povečani likvorski prostori
Pozdravljeni!
Pred dvema letoma sem opravila CT pregled glave, zaradi suma na novougotovljeno epilepsijo ( takrat sem doživela en napad, ki ni imel vseh značilnosti epi. napada). CT ni pokazal posebnosti. Pred nekaj meseci sem imela zopet napad, podoben prvemu in poslana sem bila na MRI glave. MRI je pokazal povečanje likvorskih prostorv girusnih brazd, in mnenje da gre za nevrodegenerativno obolenje. Nevrologinja mi kakšnih informacij ni želela dati, predlagala je le da grem čez eno leto ponovno na MRI glave, da se ugotovi ali se stanje slabša, ali gre morda le prirojeno odstopanje. Zanima me predvsem za kakšno vrsto obolenja bi lahko šlo in ali ne bi, če bi šlo za prirojeno lastnost to bilo prikazano tudi na CT-ju. Stara sem 38 let in razen zgoraj omenjenih napadov zdrava.
Zahvaljujem se za odgovor.
Spoštovani!
Spremljali vas bodo, da bi videli, če se večajo, kar bi bilo zanka, da gre za hidrocefalus, tj. zaporo pri odtoku likvorja in bi vam morali vgraditi poseben “ventil”, da bi vam likvor odtekal v kri. Vednar je to le majhen odstotek možnosti, da bi res imeli nekaj takega.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik