Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Povečane prsne žleze pri 1,5 letnici

Povečane prsne žleze pri 1,5 letnici

Pozdravljeni,
Pediatrinja je na pregledu opazila, da ima hčerka povečane prsne žleze, ki so na otip trde. Dobili smo napotnico za endokrinologa. Do pregleda pa je še več kot mesec dni. Skrbi me, kaj bi lahko bilo narobe. Ker temu nisem posvečala večje pozornosti tudi nevem od kdaj ima točno ima povečane. Če so npr. hormonske motnje kakšne druge znake bi še morala imeti, na kaj naj bom pozorna? Hvala.

Če deklica nima durgih ztnakov, sumljivih za prezgodnjo puberteto, potem gre najverjetneje za vpliv materinih hormonov pri dojenem otroku. Poraščenost spolovila (dolge črne dlake, ne tisti nežni puhek), rast dojk, bi bili znaki, sumljivi za to stanje. Seveda se to ni pojavilo tik pred pregledom, le opaženo je bilo pri pregledu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close