Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina povečane bezgavke v vratu

povečane bezgavke v vratu

Spoštovani!
Že dalj časa čutim povečane bezgavke v vratu, ko sem to povedal svoji zdravnici, je rekla da so pač določeni ljudje, ki imajo pač povečane bezgavke. Preiskav nisva naredila nobenih. Potem pa sem šel na samoplačniški ultrazvok in je zdravnik ugotovil, da imam bezgavke zelo povečane in sicer je menda širina bezgavke 0,5 jaz pa imam 2.

Kaj menite kaj naj sedaj storim, seveda bom spet šel do svoje zdravnice, vendar kakšne preiskave priporočate.

Hvala za vaš cenjeni odgovor.

Eli

Spoštovani!

Če jih iamte dlje kot tri tedne, bi bilo za pomiritev in izključitev možnih nevarnih stanj nabjolje opraviti igelno biopsijo, ki jo naredijo na Onkološkem inštitutu na napotnico vašegqa zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!
Moja zdravnica me je napotila na slikanje pljuč in z njimi ni nič narobe, dala mi je pregledat tudi kri. Na krvi ni ničesar pokazalo.

Jaz pa še vedno čutim, da so bezgavke otečene, in me psihično to muči. Zdravnica mi je rekla, da bi to vsekakor spremljali vsako leto, vendar nimam miru. Star sem 30 let vratne bezgavke pa imam povečane že vsaj 2 leti. Občasno jih bolj občutim, občasno manj.
Ali lahko biopsijo napravijo tudi samoplačniško.

Hvala za odgovor

Eli

Spoレtovani!

Na žalost tega ne vem. Pokličite na onkološki inštitut v Ljubljani za to informacijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Prosim, za pojasnilo. Glede na to, da imam povečane bezgavke, sem te dni ob daljšem sedenju (na predavanju) začutil močan krč pod levim rebernim lokom. Ta krč je prvi dan bil zelo močan, sedaj pa rahlo popušča.
Kaj bi to bilo lahko. Mi je pa pred 2 ketu bilo ugotovljeno, da imam zelo ukrivljeno hrbtenico.

Eli1952

Spoštovani!

Med tema dvema zadevama ne vidim povezave, zato tudi pojasnim težko kaj. Seveda je možno, da sta za bolečine kriva ukrivljena hrbtenica in / ali drža pri sedenju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Prosim za pojasnilo. Naredil sem že več ultra zvokov vratnih bezgavk, sedaj imam pa šele oktobra ultrazvočno punkcijo bezgavke.
Bezgavka se zmanjša, povsem ne izgine, kakor pa imam malo večji telesni napor (hoja v hrib) in popijem malo hladne pijače me zaboli grlo in bezgavke se povečajo tako da so vidne.
Čital sem nekaj o reaktivnih bezgavkah, kaj to sploh pomeni, kaj mi svetujete, sem prestrašen, star 30 let.
Eli 1952

Spoštovani!

Odgovoril na drugem mestu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close