Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Povečane bezgavke v podpazduhi

Povečane bezgavke v podpazduhi

Pozdravljeni!Stara sem 23 let,zanima pa me kaj mislite vi;prejšnji teden sem imela 4 dni povecane bezgavke v desni podpazduhi,potem je to popolnoma izginilo ter se včeraj pojavilo v levi.Drugače pa imam tudi druge težave že dalj časa,beljakovine v urinu(ze kot otrok),napihnjenost trebuha,geografski jezik,okoli ust ekcem,vaginalno vnetje,ki ne mine ter izguba apetita,še posebej mi ne tekne meso(zadnjih 9 mesecev).Ekcem in izguba apetita ter napihnjenost pa so se pojavili z začetkom uporabe kontracepcijskih tablet,ne vem pa če je to pravi razlog.Kaj predlagate vi?

Draga Maja!

Nič ne pišete, ali ste se zaradi težav že javili pri svojem zdravniku in kakšen je bil njegov komentar. Navajate splošne težave, ki bi lahko pomenile kakšno bolezen – ali pa tudi ne, lahko bi šlo za odziv na tabletke, čeprav slednje ne vplivajo na povečanje bezgavk. Za analizo bi bil potreben telesni pregled in dodatne preiskave (krvna slika npr.). Poleg tega bi morali zdravniku pokazati, kaj natančno v pazduhi tipljete (morda niso bezgavke?). Ne pišete, ali ste kaj shujšali, koliko v kolikšnem času, se morda brez napora spotite, vas morda srbi koža. Vsako dlje trajajoče vaginalno vnetje je potrebno razjasniti, ne glede na starost ženske. Torej bi morali obiskati ginekologa, ki bi moral opraviti ustrezne preiskave (bris vaginalne flore in sečnice) ter raziskati, ali je vzrok vnetju kaj drugega kot običajno glivično vnetje (npr. klamidija?). V vsakem primeru bi bilo treba zdraviti tudi vašega partnerja. Svetujem vam, da obiščete svojega osebnega zdravnika in svojega ginekologa ter jima zaupate svoje težave.

Lepo vas pozdravljam!

Irena

New Report

Close