Povečane bezgavke na vratu, boleče, že 7 let – limfom?
Evo, berem tele forume in nism mogla, da še jaz ne vprašam ker zdaj me pa že pošteno skbi. Že prbl. 7 let imam povečano bezgavko cca 2cm na desni strani vratu. Vse je bilo ok, takšna je bila zmeraj, bolela ko sem kdaj malo zaležala narobe. Antibiotikov mi nikoli niso dali, ker so pravili da ni vnetja. Dve punkcije z neustreznim materialom v okviru 3 let odkar mi je nastala. Ker je bil neustrezen nikoli nisem ugotovila kaj je z njimi in potem mi je bilo rečeno, če so kakšne spremembe bomo gledali ponovno, Evo danes 7 let kasneje je ta bezgavka še zmeraj tam in zdaj se mi je na drugi strani vrata naredilo nekaj manjših, novih. Bolijo bez dotika, utrujena sem, desna stran jim ima še kar. Imela sem ultrazvok in je po obeh straneh dosti teh povečanih, samo ta na desni je edina tako velika in se ne veča. Sedaj imam še povrhu kri slabo. Prej je nisem imela nikoli. Zafilali so me s tabletami za železo, plus še želodčno kislino in antibiotike sem imela kakšen teden za kar zdravnica pravi, da je dovolj, da bi se moralo vnetje pozdraviti, če bi bil to problem. Zdaj me pošilja na preiskave – sumi limfom. Čakam da grem na punkcijo v LJ. Zanima me, kakšne so možnosti, da je to res rak? Imam 24 let in se bojim, če mi odkijejo, da ni samo vnetje, da je že prepozno za zdravljenje, če se je to obotavljalo 7 let. Hujšam sicer ne, se pa občasno potim ko spim. Utrujena sem tudi dosti hitro skozi dan četudi spim dovolj. Sedimentacija krvi mi niha me 30, 32, 39 ta zadnji mesec.
Posim za nasvete.
Resnično me skrbi.
Pozdravljena, če se ne motim, sva bili v vmesnem času že na vezi. Kako se je vse skupaj nato izteklo? Upam in verjamem, da je vse ok.
Pozdrav,