povečane bezgavke
Pozdravljeni
Moj osemletni sin ima na vratu povečane bezgavke. To smo opazili pred cca 2 meseca.So v velikosti fižolčka. Ko smo pokazali zdravnici je rekla da ni hudega. Čez 14 dni smo šli še enkrat in poslala nas je v pediatrično kliniko.
Tam so sina pregledali in rekli da to ni verjetno nič. Po njihovem je od stresa ali pa od kakšne prebolele bolezni. Kontrolo imamo čez 14 dni. Naj povem da se sin skoraj vsako noč močno spoti-moker- , to pa se dogaja že par let. Včasih pride tako prepoten da je kar postelja mokra. Ker slišimo marsikaj me zanima kako se da 100% prepričati da to ni limtom ali levkemija. Ali je to test krvi ali ultrazvok ali kaj ?
Najlepša hvala za odgovore
Če vas skrbi, vam priporočam, da greste na UZ k dr.Guni. Jaz sem bila že 2x, samoplačniško, v Rožni dolini. K njemu hodijo na kontrole bolniki, ki so preboleli limfom in je za bezgavke res strokovnjak.
Lahko pa prosite zdravnico, da vam da napotnico za punkcijo.
Sicer nisem nek strokovnjak v teh vodah, sem pa veliko brala o limfomu, ker sem bila tudi sama v skrbeh. Med drugim sem večkrat prebrala tudi to, da so povečane bezgavke pri otroku dokaj pogost pojav in da če so dalj časa enake (se pravi v vašem primeru v velikosti fižola), da ne rastejo, da ni nobene panike.
Lp.
Bertolin,
večkrat sem že brala in poslušala, da so pri otrocih pogosto povečane bezgavke in ni nič nevarnega. Po drugi strani pa te razumem, da te skrbi. Hm, morda svojo skrb zaupaj še enkrat zdravniku na PK, da ti ali bolj podrobno pojasni te simptome ali naredi še kakšno preiskavo. Pri otrocih sicer ne vem, a pri odraslih je najzanesliveša punkcija bezgavke.
Pozdrav,