povečane bezgavke
Otrok je bil 9.6.2011 na pregledu za žrelnico. Potrebna bo odstranitev tako žrelnice kot mandljev. Zdravnica je opazila, da ima na desni strani paket povečanih bezgavk. Sedaj pa sem sama v tem paketu opazila neko bulico. Pred enim tednom je imel povišano tel. temperaturo (okrog 38), zato ni šel v vrtec, pri pediatru nisva bila. Medtem ko je bil doma, so se mu v predelu medenice proti rebrom pojavile drobne pikice (modro rdeče), izgledalo je tako kot bi ga nekdo posu s kakavom. Te spremembe sem prepisovala vročini, počasi izginjajo. Opazila sem tudi, da otrok malce hujša (ko leži se mu v predelu medenice in rebr vidijo kosti. Malce sem posumila na limfom. Mi lahko kaj več poveste o tej bolezni, kakšni so točni simptomi?
Najbolje bo, da o znakih limfoma pogledaš tule: http://www.limfom-levkemija.org/limfom/
Najbolje pa bo, da bi za nasvet vprašala na forum, kjer odgovarja pediatrinja namreč vsi ti znaki, ki so navedeni na povezavi, ki sem jo prilepila, so značilni pri starejših ljudeh. Ne vem, če je pri otrcih enako… Zato raje vprašaj pediatra.
Držim pesti, da ni nič nevarnega.
Pozdrav!