Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Povečane bezgavke

Povečane bezgavke

Lepo pozdravljeni,

prosila bi vas za odgovor, saj me malce skrbi. Stara sem 24 let. Pred približno 14. dnevi sem si pod čeljustjo zatipala povečano, bolečo bezgavko. Ker sem na bezgavke postala pozorna, sej si jih zatipala tudi na obeh straneh vratu. Zaradi povečanih berzgavk sem pred 1 tednom obiskala tudi zdravnico, ki je bezgavke pretipala in rekla, da je ne skrbijo, da so najbrž reaktivne. Pregledala mi je tudi krvno sliko, ki je bila v mejah normale. Vseeno se je odločila, da naj grem na UZ vratu – da se bom pomirila. Naročena sem čez cca 14dni.

Danes pa sem po naključju zatipala 2 povečani bezgavki nad levo ključnico. Bezgavki na otip malce bolita (tko neprijeten občutek), sta velikosti fižola in premakljivi. Zdaj me skrbita te dve bezgavki, ki jih na pregledu od zdravnice še ni bilo. Ali mislite, da gre za limfom?

Na forumu sem prebrala, da če zatipaš povečane bezgavke nad ključnico, da zna biti nevarno.

Najlepša hvala za odgvor!

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni.

Ker imam iste težave, me zanima kaj ste ugotovili?

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

povečane bezgavke so res lahko reaktivne kot je omenila Zaskrbljeni12 njena osebna zdravnica. A UZ je verjetno to potrdil ali ovrgel, zato je pomembno, kakšen je bil izvid UZ.

V kolikor se bezgavke niso zmanjšale in se pojavljajo nove, bi bilo smiselno opraviti še punkcijo ene bezgavke, da se točno vidi, zakaj gre.

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Najprej lepo pozdravljeni, tudi jaz imam vprašanje glede povečanih bezgavk. Sinu (14) so v prejšnjem letu odstranili slepič, po pregledu odstranjenega slepiča so v njem odkrili nevroendokrini tumor, ki pa po pregledu ni segal v rob odstranjenega slepiča, bil naj bi 1cm + od robu. Od takrat sva imela ze tri preglede/kontrole ki pa v krvi, blatu, vodi in UZ niso pokazali nobenega odstopanja samo vedno so povečane bezgavke v premeru od 14-17 mm. V naslednjem mesecu imava zopet pregled in kontrolo ampak me te povečane bezgavke sedaj že resno skrbijo, na začetku sem bila pomirjena ker nej bi bile povečane zaradi operacije slepiča, sedaj je pa od tega minilo skoraj 6 mesecev in po tem kar berem, povečane bezgavke v takem primeru ne pomenijo nič dobrega, prosim za vaj malo razlage.

V naprej se vam zahvaljujem za odgovor,

 

 

New Report

Close