Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija povečane bezgavke

povečane bezgavke

tipkarskih napak pa imam toliko, da je bolje da se učim, ker za tipkarco me ne bojo nikjer vzeli….

Ah dej, nooooo! Saj jaz tudi hitim in delam ful napak, pozabljam vejice, pozabljam presledke,………………. ni, da ni. 🙂

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Hvala Vrba,

Za inhaliranje kisika sem že omenila nevrologinji, pa se ji ni zdelo potrebno. OK, bo že vedela, saj je strokovnjakinja. Xanax je pomirjevalo. Američani ga jejo kot bombone. Antidepresive naj bi začela jemat po trotedenski terapiji pomirjeval. Jaz pa sem trdno prepričana, da bom do takrat uredila podstrešje in mi jih ne bo treba. Strokovno pomoč iščem in upam, da jo najdem v nekaj dneh.

Naredila pa sem svetovno napako, ki me sedaj tepe. Šla sem na makrobiotiko. Uživala sem samo sadje in zelenjavo brez žitaric, mleka in mlečnih izdelkov, mesa in rib. Pila sem samo vodo in kakšen čaj. To mi je svetoval nek zdravnik uradne medicine. Pri terapiji z Interferonom pa človek potrebuje enkrat več beljakovin kot običajno. Kritično je bilo železo, kalij, kalcij in levkociti, pa še malo trombociti. Zdaj jem vse. Rada bi se tudi malo zredila. Niti najmanj nisem presuha, vendar sem v času bolezni izgubila 9 kg in to povzroča oslabljenost. Zaradi nervoze nimam težav s prebavo in pojem čokolade kolikor morem.

Hvala za vašo pomoč. Redno berem vaše poste in človek se marsikaj nauči.

niste mi odgovorila, kaj pise tam pri stranskih ucinkih glede krvnega pritiska… Sicer pa…
Pisete: “OK, bo že vedela, saj je strokovnjakinja.”
Ja, vsak strokovnjak trdi kaj drucga, jaz tudi… ker vsak je strokovnjak na njegovem podrocju…
Kisikova flasa se lahko kupi.
Tako Vam je en drug strokovnjak rekel, da delate dieto *pri rakovi bolezni*? ceprav so smernice svetovne zdravstvene organizacije drugacne
uhhh

(mimogrede: 5 obrokov na dan, vsakokrat mora biti zraven sadje ali zelenjava, za vmesne malice je dovolj ena jabolka ali jogurt s svezim sadjem).
LP

Tale moja bezgavkica pa kar ne da miru. Nisem prepričana, da se je ravno povečala (čeprav se mi tako zdi, a prav mogoče, da zaradi pretipavanja), a zmanjšala se pa tudi ni. Poleg tega v ušesu včasih čutim … ne ravno bolečino, bolj nekakšno srbenje. Naj grem nazaj k zdravnici oziroma koliko časa naj še počakam?

spela 🙂
ne vem, ce ste povedala, ce ste ze imela kdaj rakovo diagnozo; ali zakaj berete tale forum …
jaz sem imela v soli eno sosolko, ki je dobila vsako bolezen o kateri smo se ucili; pri tumorskem pojavu je potem zanosila… s solo pa je nehala… skoda, ker je bila res zelo pametna…
hocem rect, da “ne risite hudica na steno”

Zdaj je ze en mesec od tega, pa se niste sla na pregled glede bezgavke? to se naredi takoj, da se ne okupirate po nepotrebnem s strahom… najbolj paradoxno je tudi – z ozirom na raka – ce ljudje zato ne gredo na pregled, ker se bojijo da bi bilo kaj hudega.

….v usesih so dostikrat glivice vzrok za srbenje. sploh ce jih zatirate v telesu, rade prilezejo pri votlinah ven ;)))))
Povejte nam, kaj bo rekel zdravnik. Ker ce imaste npr. ze 10 let kaksno bulico tam, potem je lahko tudi kaj drugega.
LP

Ne, nimam takšne diagnoze, za rakom (ne limfomom) je umrl moj najdražji prijatelj, ta forum pa berem tudi (mogoče predvsem) zaradi Kristine in njege pozitivne energije (je res sonček in jo občudujem). Saj tudi vas druge rada berem, a na forum sem res prijadrala zaradi Kristine. 🙂
Pri svoji zdravnici sem bila, takrat ni ugotovila nič posebnega, rekla je, da je bezgavka tudi premajhna za punkcijo, da pa naj pridem nazaj, če se ne bo zmanjšala. Bulico pa res imam že dolgo tam, a se prej nisem obremenjevala s tem (zato je prav možno, da se mi samo ZDI, da je večja – ali pa je dejansko večja, ker jo preveč tipam).

🙂 no, potem verjetno ni nic hudega…
ce ste bila pri zdravnici, potem ste zdaj lahko umirjena …

ja, to se pa lepo bere, Kristinina pozitivnost 🙂
v prilogi se eno tabletko za vas imunski sistem.
LP

Hihihi, Vrbica, tvoje tabletke za imunski sistem so mega. :)) Sem jih že ponucala naprej in z njimi razveseljujem folk, heheh.

Špela, joij, kako mi je toplo pri srčku, ko tole berem….. :))))))) HVALA!!!!!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Vrba, hvala za tabletke! :-)))

Kristina, če je pa res, da si tak sonček!! 🙂

Hm, še vedno pa ne vem, ali naj grem nazaj do zdravnice oziroma ali naj še počakam (in koliko časa?). Pa še: kako naj sama sebe prepričam, da NE tipam te bezgavke kar naprej?

Veš kuga…. ti kr pejd… do zdravnice. 🙂 Kaj pa drugega. A se boš sekirala po nepotrebnem? Najhuje je živeti v negotovosti! Bolje, da ti težih zdravnici, kot da bi slučajno kaj spregledali.

Itak vem, da ni nič, ampak ti se pojdi vseeno prepričat. Veš kako… maligni limfomi, sploh pri mlajših ljudeh rastejo “z nadzvočno hitrostjo”. In bi se ti skoraj iz dneva v dan poznala večja bezgavka! Zato si po moje lahko brez skrbi. Ampak vseeno pojdi, da se prepričaš!

Hvala. 🙂 Bom res šla, mogoče pa lahko še par dni počakam, do naslednjega tedna, recimo.

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam ze vec let “tezave” z vecjimi, otecenimi bezgavkami. Najbolj motece so na desni strani pod vratom in na desni zunanji strani vratu. Pogosto jih cutim tudi pod pazduhu (te so predvsem bolece), pa tudi v dimljah niso zanemarljive. Ker sem zaradi studija zamenjala 4 zdravnike, sem vedno vsakemu posebej, ze od majhnega naprej, razlozila, kako in kaj z mojimi bezgavkami in da me zelo motijo, sploh ker veliko sportam ipd… In potem sem pri enem prehladu prisla do zdravnika z nenormalno zatecenimi bezgavkami. Napotil me je na Onkološki inštitut, kjer so mi obe povečani bezgavki na desnem delu vratu punktirali.

Diagnoza je bila sledeča: reaktivni limfadenitis.

Rekli so mi, da ni nic takega in vedno mi vsi govorijo, da sem imam pac obcutljive bezgavke. Naj povem, da se trudim zdravo ziveti, da zelo veliko migam, je pa res, da tudi precej delam. Kakorkoli, zanima me, kaj pomeni ta diagnoza, ali je res, da ce ti enkrat delajo punkcijo in ce ugotovijo, da tkivo ni rakasto, da potem tudi nikoli ne more biti? In zakaj imam vse bezgavke tako obcutljive? Ali lahko kaj posebej se sama naredim zato?

Najlepsa hvala, Tanja Ž.

Pa še nekaj – ali so bezgavke kakorkoli povezane z delovanjem ščitnice? Še enkrat hvala, Tanja

Za to diagnozo prvič slišim, zato ti težko pomagam.

Napisala si da, če ti enkrat punktirajo tkivo in če takrat ni rakavo, da potem nikoli ni. No, fino bi bilo, če bi se to lahko z gotovostjo trdilo. Ampak mislim, da pri raku ni nobenih zagotovil. Tako, kot se lahko potuhnjeno in iznenada prikaže, tako lahko tudi čudežno odide. Hočem napisati, da je rak tako nepredvidljiva bolezen, da nikoli ne veš in nihče ni pred to zoprno boleznijo 100% “zaščiten”.

Sicer pa… ne sekiraj se, nimaš diganoze limfom, zato sploh ni panike. Vsekakor pa se hodi pregledovati. Saj veš, za vsak slučaj.

Drži se! Pozdravček!

Tudi na to ti ne bi znala odgovoriti. Mislim pa, da ekstra povezave ni, ker pregled ščitnice tudi ni v sklopu preiskav za limfom.

limfadenitis je vnetje bezgavk (se lahko priblizno ravnate po tem, da ce je na koncu besede -itis, potem je vnetje, ce pa je na koncu beseda -oza, pa je kronicna oblika – povecanja bezgavk) … reaktiven = v stanju reakcije, oz, lahko povzroci reakcijo…
to je samo latinski opis situacije, ni neka diagnoza v smislu obolenja, oz. da bi lahko sklepali od cesa je. Mogoce ste imela kaksno boreliozo, ali drugo infekcijo (okuzbo), pri mladostnem reumatoidnem artritisu so tudi povecane… ampak bi bili se tudi kaksni drugi simptomi…pri mumpsu je tudi mozno ali pri kopicenju gnoja od mandeljnov ipd…
Vazno je veliko pit, vode in caja, pa telovadba ipd. … ker limpfa je extracelularna tekocina, ki pac lazje odteka ce se gibljete in dovolj pijete.
… obstojajo tudi homeopatska sredstva, ki delujejo na to;
… ce ni ravno vneto (ce ne bolijo) in ce ni rak, potem se lahko dela limpfna drenaza, ampak samo pri izucenem fizioterapevtu (da se ne bi poslabsalo, ce bi usmerjal limfo v nasprotno smer:)
g. Tanja, delo nikomur ne skodi (vsaj tistim ne, ki radi delajo:)
je pac treba upostevat nekatere stvari, ce prevec sedite v sluzbi, da veckrat vstanete in se razmigljete in nasploh da ne bo prevec enostransko.
Zdrava prehrana in dovolj zdrave tekocine je pomembno. tudi ce je kaka latentna okuzba, pac gledat na imunski sistem…pa ziveti veselje in ljubezen…
🙂

Pozdrav…hvala za vas cas in odgovor. Moram povedati, da se redno gibljem, sem sportnica ze od “malih nog”, se vedno veliko tecem in popijem veliko tekocine – vecinoma samo vodo. Pri delu, ki ga opravljam (poucujem sportno vzgojo in vodim sportne krozke, pilates ipd…) zelo uzivam, ceprav je vcasih fizicno utrudljivo in skoraj nikoli ne sedim pri svojem delu. Zato sem vprasala, kaj se lahko postorim drugega, glede na to, da se mi povecane bezgavke pogosto dogajajo. Ne vem, da bi imela borelio ali podobne bolzeni, kot ste mi jih nasteli. Hvala se enkrat. Tanja Ž.

Pozdravljeni.

Že kakšne 3 dni imam otrdel vrat(heksenšus). Že dlje časa(kakšnih 7 dni) pa med lopatico ter hrbtenjačo(kok nekakšni vozli se čutijo… ni gladko drsenje miofibrile po kosti.) ter ko spustim roko k telesu me obide rahla bolečina ob ključnici. Zatipal sem tudi bulico, vendar ne pod in niti ne nad ključnico ampak na koncu ključnice v sredini. Ne znam si predstavljati, kje bi naj bila bezgavka?? Vse se dogaja na levi strani
Rahlo bolečino čutim tudi v rami.

Nazadnje sem treniral pred kakšnimi 12 dnevi(dvigovanje na drog). Prej nikoli nisem imel takšnih težav.

Ali mislite da bi moral takoj obiskati zdravnika ali je bolj smiselno malo še počakati?

Hvala za vaš odgovor in lp

New Report

Close