Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija povečana žrelnica

povečana žrelnica

Spoštovani!

Imam dva otroka, stara 2 in 4 leta. Mlajši je že od rojstva veliko bolan, kot novorojenček je že prebolel hujšo obliko pljučnico, prebolel je nekaj bronhitisov, nekajkrat dobival berodual, je pa ves čas prehlajen oz. mu teče iz noska in nenormalno se slini-v pol ure ima slinček premočen in to že ves čas. Pri enem letu je imel pregled pri ORL specialistu, ki je že takrat opazil rahlo povečano žrelnico, tako da sumim, da se je v letu še povečala, saj zadnjih 14 dni ponoči smrči in je ves čas smrkav, kot sem že napisala.

Hčerka je stara 4 leta, do zdaj ni imela nekih hujših zdravstvenih težav, nekajkrat virozo s povišano temperaturo, dvakrat vnetje ušes, ki smo ga pozdravili kar z natreskom, antibiotikov še ni prejela. Zadnje leto pa opažam, da nekako govori skozi nosek, ko spi ima ves čas odprta usta in ponoči toži, da težko diha. Izgleda kot da ima ves čas poln nos, dejansko pa iz njega ne priteče nič. Tudi pri njej sumim, da ima povečano žrelnico.

Ker imamo pomisleke glede obveznega cepljenja otrok, se pregledom pri zdravniku izogibamo. Zanima me kaj se lahko zgodi, v kolikor imata oba povečano žrelnico, pa je ne damo odstraniti? Sploh pri hčerki, ki ima dihalne težave.

Kakšne so možnosti, da bi homeopatsko zdravljenje pomagalo in na kakšen način, obstajajo zdravila, ki dejansko lahko zmanjšajo otečeno žrelnico oz. kaj vi osebno mislite o operativni odstranitvi žrelnice? Sama verjamem, da je vsak organ v telesu z razlogom in kolikor sem prebrala, je tudi žrelnica nek ščit, da bakterije in virusi ne zaidejo nižje v bronhije, pljuča…vseeno pa sem laik in si težko ustvarim neko realno mnenje.

Prosim za nasvet in kakšne so čakalne dobe, v kolikor bi se naročili pri vas?

Hvala in lp

Pozdravljeni,
vprašanje, kaj se lahko zgodi, če žrelnica ostane povečana, zastavite na ORL forumu specialistu s tega področja, bo najbolj kompetenten za odgovor. Načeloma so problemi lahko ponavljajoča vnetja sredjega ušesa, naglušnost, motnje v razvoju čeljusti, govora, težave v ustni votlini in z zgornjimi dihali, ker otrok diha skozi usta.
Tem kvalitativnim težavam je treba dodati tudi kvanititeto, koliko je motnja globoka, močna, deprivativna. Malo povečana žrelnica bo povzročala malo težav, srednje velika kar nekaj, zelo velika precej. Iz mojih izkušenj opažam, da na ORL v povprečju precej “radi” operirajo žrelnice, tudi take, ki bi jih morda lahko pustili, ker bi se z razvojem in rastjo najbrž tudi same po sebi zmanjšale.
Tam se ponavadi tudi ne zavedajo dejstva, da se da veliko hipertrofiranih limfatičnih organov (poleg žrelnice še mandlji, tonzile, druge bezgavke itd) zelo uspešno zdraviti in pozdraviti s pomočjo homeopatije in tako operacija ni potrebna. Sam bi na vašem mestu gotovo z obema otrokoma obiskal zdravnika homeopata in mu prepustil zdravljenje. Brez njega bodo bržkone problemi še precej časa. Go je govor o odstranjevanju žrelnic, mandljev in drugih tkiv, pa mnenje o potrebnosti vsakega delim z vami.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close