Povečana ščitnica
Zdravo!
Sem nova na tem forumu. 🙂
Stara sem 20 let in gotovljeno mi je bilo povečano delovanje ščitnice (bazedova bolezen).
V ponedeljek sem bila v kliničnem centru v LJ pri tirologu. Zdravnica mi je predpisala tablete Athyrazol, jemati pa moram 2×1 tableto dnevno (eno zjutraj, eno zvečer). V ponedeljek zvečer sem vzela eno, ter v torek zjutraj drugo. Potem pa sem pozabila na tablete za 2 dni. To sem ugotovila šele danes, vendar sem takoj vzela tableto, ko sem se spomnila da sem jih pozabila.
+ v ponedeljek, torek in sredo sem imela težave s slabostjo, bolela me je glava, bila sem utrujena. V navodilih piše, da naj bi bili to zelo redki/redki stranski učinki.
Zanima me, če mogoče kdo ve, če so lahko kakšne posledice zaradi pozabljenih tablet? Je mogoče, da mi zdravilo več ne prime? Vesela bi bila kakeršnega koli mnenja.
Hvala in lep pozdrav!
Eva
Oprosti, čekirala sem odgovore in ugotovila, da tole ni bilo odgovorjeno :((
Sedaj je verjetno že vse OK in si ugotovila, da zaradi dveh pozabljenih dni ni nič kapitalno narobe ali da ti tablete ne bi potem več “prijele”. Res pa je da če želiš učinek, je treba vsa predpisana zdravila jemat redno, sicer ni nič…
Zdravo!
Ja, sem že ugotovila da ni nič narobe. Zdaj jih jemljem redno, nisem pozabila več nobene. 🙂
Me pa še zanima koliko časa si v bolnišnici če dobiš radioaktivni jod? 3, 5, 10?
Oh, to pa jaz ne vem… po mojem malo, vem za nas “onkološke”, ki dobimo dosti močnejšo dozo, da se gre noter recimo v nedeljo zvečer in ven v sredo zjutraj.. nekak tako. Pri vas hiper morda še prej… Malo poglej v naši klepetalnici (stari forum) tam so se dosti pogovarjali o jodiranju.. če je ne najdeš, je link na naši internetni strani
Forum je zaprt za komentiranje.