povečana ščitnica
Pozdravljeni
Že nekaj časa se slabše počutim. Grozna utrujenost,slaba koncentracija, občasno razbijanje srca, živčna sem, ponoči se večkrat zbudim čisto premočena, sem brez volje, občasno me obide slabost kot da bom padla skupaj, občasno me mravljinči v rokah, kožo imam čisto izsušeno, dostikrat me bolijo vse mišice, občasno me dajejo krči v nogah,občasne vrtoglavice, neprestano me napenja, tišči v zelodcu … Stara sem 40 let. Dala sem si pregledati kri hemogram, biokemijo, vse hormone pa je vse v mejah normale. Naredili so mi tudi ekg-bp, bila sem pri otolaringologu- ušesa in sinusi so v redu- poslal me je še k alergologu. Ker sem imela leta 91 težave z ščitnico evtirotična difuzna struma sem dala tudi TSH, 1,329, ft4 15,84, ft3 4,84, tg protitelesa 1,8, tpo protitelesa 36,5. Moja zdravnica smatra, da so živci. Zadnjič pa je nadomestna zdravnica ugotovila, da imam povečano ščitnico in mi dala napotnico za KNM. Ali so lahko vse te težave povezane z tem neglede na to da so ščitnični hormoni normalni.
Najlepša hvala za odgovor že v naprej.
Spoštovani!
Pri vas gre za blago povečano ščitnico , ki deluje povsem normalno (TSH 1,329 normalna fT4 in fT3). Vzrok za težave, ki jih navajate je iskati drugje, glede na opisano gre najverjetneje za psihosomatsko motnjo ali depresijo. Priporočam posvet pri psihiatru.
Lep pozdrav!