Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija Povečana papila na jeziku

Povečana papila na jeziku

Spoštovani, danes sem bila pri zobozdravniku, saj sem pred približno 10 dnevi opazila belo piko na sredini jezika. Ta pika ni izginila in je ostala praktično nespremenjena, oziroma mogoče celo malo manjša. Štrli malo iz ravnine jezika. velika je mogoče 2 ali 3 mmm. Zobozdravnica mi je dejala, da je to povečana papila in da ne izgleda nevarno, vendar če mi čez teden dni ne izgine, me bo napotila n ORL. Naj povem, da papila ne krvavi in ne boli. Zelo me skrbi. Kaj menite, kaj bi to lahko bilo?

Pozdravljeni. Mnenja sem, da ima zobozdravnica prav. Osebno pa bi svetoval, da se počaka tri tedne in se vas potem, če sprememba ne izgine, napoti k maksilofacialnemu kirurgu, ki je bolj specializiran za obravnavo sprememb v ustni votlini.

Lep pozdrav, David Dovšak.

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

Spoštovani, moja papila ni odšla sama pač pa so mi jo odstranili decembra na ORL-ju. Poslali so jo na histologijo in izvid se je glasil PAPILA IN EKSTRAVAZACIJSKA MUKOKELA. Rana se je lepo zacelila. Pred dnevi pa sem opazila, da se mi je na tem mestu znova naredil prozoren mehurček, ki se čez nekaj časa ( dan, dva ) napihne, nato pa spet zmanjša. Podobno se je dogajalo prvič le da je sedaj zadeva manjša. Skrbi me, da se je zadeva ponovila. Kako naj ukrepam? Ali bo spremembo spet potrebno kirurško odstaniti ali so kakšne druge metode? Celjenja se namreč spominjam kot strašno bolečega.

Pozdravljeni. Sami ste spremembo v vaših objavah tako lepo opisali, da bi histološki izvid skoraj težko bil drugačen. Gre torej za nekoliko zamašeno ali poškodovano žlezico, zaradi česar se vsebina izloča mimo nje in ustvarja mehurček, ki se nato, ko pritisk naraste, izprazni ali poči. Osebno si tega ne bi dajal izrezovati, lahko pa si nabavite strgalko za jezik in si z njo očistite površino jezika. Zna pomagati, vsekakor pa vam ne bo škodilo. Lep pozdrav, David Dovšak

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

New Report

Close