Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Povečana P-Fibrinogen in P-D dimer

Povečana P-Fibrinogen in P-D dimer

Lep pozdrav!

Ker so pri mojih sestričnah odkrili trombofilijo (pomanjkanje proteina C), sem šla tudi sama na to preiskavo.
Preiskave ne kažejo motenj v smislu trombofilije, je pa povečana koncentracija fibrinogena 4,85 (1,9-3,8) in močno povečana koncentracija D-dimera 1830 (< 250). Zanima me kaj pomeni, če so te vrednosti povečane. To preiskavo so mi naredili 10 dni po prenosu zarodkov (IVF). Bila sem v začetku nosečnosti. Napoveduje se mi carski rez zaradi medenične ustave in me zanima, če so te vrednosti kakorkoli pomembne pri tej operaciji. Hvala za odgovor.

hel1 a mi lahko poveš kakšne vrednosti proteina c imajo tvoje sestrične in če jemljejo kaka zdravila.Jaz imam tudi znižan protein c na 56% in sem 1x prebolela globoko vensko trombozo.Zelo bom vesela tvojega odgovora,ker ne poznam nikogar s to anomalijo in se zato ne morem z nikomer pogovarjati o tem.En čas sem jemala tagren in plaviks,zdaj nimam nič.
Lp!

Lep pozdrav!
Ena od sestričen je prebolela trombozo med nosečnostjo in v času nosečnosti je prejemala injekcije, potem ne več. Ostali, ki so jim odkrili trombofilijo, ne jemljejo zdravil, vendar se bom o vrednostih pozanimala in sporočila.

New Report

Close