Povečana bezgavka pod brado
Spoštovani.
Že več kot mesec dni imam povečano bezgavko na podbradku oziroma pod brado. Prejšnji teden sem si plačala UZ vratu, na katerem ni bilo opaziti ničesar drugega razen nekaj nespecifičnih bezgavk. Sicer mi ni jasno zakaj te problematične bezgavke ni izmeril, ker na izvidu niti ni mer. Pa tudi prestrašena sem tako, da niti več nvm ali je to povečano bezgavko dobro pregledal. Danes sem imela laboratorij, bistvo sam osnovno krvno sliko in sedementacijo. Krvni izvidi so ok, tudi sedemtacija je normalna. Sedaj sem dobila napotnico za ORL. Kaj neki bom delala na ORL? Bistvo vsega je, da se zelo bojim da imam limfon 🙁 Stvar me tako utruja, da niti več ne morem razmišljat. Ta strah izhaja iz tega, ker me čaka operacija materničnega vratu in mi zdravje v zadnjem času ne služi najbolj. Vendar so že zagotovili da bolezen na materničnem vratu nima vpliva na to bezgavko. Ali pač je tudi to možno? Zakaj je otečena samo ena bezgavka? Hkrati se tudi močno potim, vendar me močno potenje sprelmlja že dalj časa oziroma že nekaj let. Hujšam tudi ne. Sem pa imela pred dnevi 37,2 vročine, ki je trajala le dan ali pa še niti to ne. Bistvo sem dobivala vročinske vale tisti dan, zato sem tudi izmerila vročino. Ali je možno da gre za linfon glede na narejen UZ in krvno sliko? Stara sem 28 let. Imam pa tudi kronično vnetje ščitnice, ki pa že leto dni miruje in ne jemljem trenutno zdravil. Nazadnje so bili ščitniški hormoni testirani pred mescem in pol in so ok.
Iskrena haval za odgovor
Lep dan vam želi
Sanja
Sanja,
verjetno je ultrazvočist pogledal tudi bezgavko, zaradi katere si prišla k njemu, a ker ni ugotovil nič posebnega, ni niti meril niti pisal. Tako si jaz razlagam. Vačsih so bezgavke tudi nepojasnjeno povečane, kar pa ni nevarno. Seveda še zdaleč ni vsaka povečana bezgavka limfomska. Celo obratno je … večkrat so povečane bezgavke posledica težav ali bolezni, ki niso nevarne kot pa limfoma. Morda za pomiritev… ko so meni diagnosticirali limfom, sem imela zeloooo povečano sedimentacijo in CRP.
Na ORL so te poslali zato, da bi tam raziskali, zakaj poečana bezgavka in ti zato pogledali ustno in obnosne votline ter grlo.
Kar pogumno naprej, In dobro porihtaj tako na ginekologijo kot na ORL. Javi, kako je šlo.
Navijam zate!
Spoštovana Kristina.
Hvala za odgovor. Sedaj sem vsekakor vsaj malo pomirjena, saj je moja krvna slika še vedno dobra in normalna. Namreč v petek so ponovno pregledali kri, zaradi operacije materničnega vratu, katero sem včeraj uspešno prestala. Sedaj je potrebno počakati izvid izrezanega dela, za katerega si vsekakor želim, da je bil izrezan “v zdravo”. Torej operativni poseg je bil včeraj in je potekal v splošni anesteziji, torej sem “spala”. Od danes naprej pa je moč tipati takoj zraven te bezgavke, še eno izrazito povečano bezavko. Na ustnici sem že včeraj po narkozi dobila tudi herpes. Praktično pa tudi od nedelje nisem prav nič jedla. V nedeljo sem ob 12 pojedla juho, kasneje pa sem zaradi posega morala pojesti še 2 odvajalni tableti in kasneje še uporabiti 2 svečki. Jedla sem šele včeraj ob 19 uri le bistro juho. Tudi danes mi ne paše jesti ničesar. Čudno mi je samo to, zakaj se povečujejo bezgavke pod brado in ne na vratu, kot sem to vajena pri prehladu? Seveda pa se še vedno nekje v sebi bojim, da ni kaj hujšega s tisto konstantno povečano bezgavko….
Lepo pozdravljeni
Super, da je šla operacija dobro skozi. Počasi bo, če že ni, počutje veliko bolje in apetit tudi, kajne? Držim pesti, da se bodo tudi bezgavke čim prej normalizirale. 🙂