Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija povečana bezgavka na vratu – preiskave

povečana bezgavka na vratu – preiskave

Pozdravljeni,

stara sem 40 let, zdrava, nimam nekih zdravstvenih težav.

Dva meseca nazaj sem opazila povečano bezgavko dva cm nad ključnico, na vratu. Opravila sem punkcijo bezgavke, imela UZ trebuha, rentgen pljuč, pregled krvi. Vse je bilo vredu. Samoplačniško sem šla na mamografijo, vse ok.

Osebni zdravnik mi je rekel, da je punktat ok in da gre zgleda za neko vnetje in da me nima kaj skrbeti. To je bilo kakšen mesec nazaj. Še vedno imam povečano bezgavko in še nisem čisto pomirjena. Ali mislite, da bi vseeno  morala še enkrat do osebnega zdravnika in prositi še za kakšne preiskave?

 

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

glede povečanih bezgavk je vedno nehvaležno interpretirati, kaj se dogaja.

Kako velika je bezgavka? Kako radiolog opiše prekrvavitev in hilus?

Včasih po kakšnem vnetju (lahko tudi tihem, ki ga ne opazite) ostanejo bezgavke povečane, vendar imajo tendenco, da se počasi zmanjšujejo. Če se veča, potem je potrebno ponoviti punkcijo in če tudi ta ne bo dala drugega rezultata kot vnetje, potem je morda najboljša rešitev kirurška odstranitev bezgavke, da se jo pregleda v celoti.

Kako se sicer počutite? Imate nepojasnjene vročine, nočno potenje, hujšate, ste izrazito utrujena? V primeru, da je karkoli od tega prisotno, bi vam svetovala, da se ponovno zažene diagnostika, vključno z UZ trebuha.

Vam želim ugoden razplet situacije in vse dobro,

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

New Report

Close