Povečana bezgavka na vratu
Pozdravljeni!
Stara sem 33 let. Že nekaj mesecev tipam majhno bulico na levi strani vratu. Pred enim mesecem me je osebna zdravnica poslala na odvzem krvi (osnovna preiskava) in UZ vratu. UZ je pokazal povečano bezgavko (7 mm), na videz reaktivno, ter še nekaj manjših povečanih bezgavk. Rekli so mi, naj bom pozorna na velikost. Krvna slika je bila zelo dobra.
Bezgavko sem še naprej opazovala, na otip se mi je zazdela malenkost večja, zato sem šla pred nekaj dnevi še enkrat na UZ vratu. Zdravnica, ki mi je delala UZ tokrat, je ob pregledu takoj dejala, da povečana bezgavka ni limfomska, ker naj bi limfomske izgledale drugače. Prav tako tudi ostale povečane bezgavke niso nevarne. Bile naj bi posledica nekega vnetja v telesu. Bega me to, da se je od prejšnjega pregleda bezgavka povečala za pol centimetra (oz. podaljšala, saj je podolgovate oblike).
Zdravnica na UZ je bila mnenja, da punkcija ni potrebna, bezgavka leži za mišico in bi punkcija povzročila le krvavitev, sicer pa je stanje trenutno bp in naj se pomirim.
Mene pa vseeno skrbi. Zanima me naslednje: se na UZ vratu res lahko tako očitno vidi razlika med limfomskimi in nelimfomskimi bezgavkami? Ali obstaja kakšna krvna preiskava, ki bi potrdila oz. ovrgla sum na limfom?
Drugih simptomov nimam, tudi za vnetje v telesu ne vem, da bi ga imela. Pred 3 meseci sem imela večji poseg na zobeh, ki me je zelo bolel, izrašča mi tudi levi modrostni zob zgoraj. Občasno imam ginekološka vnetja. Drugih vnetji se res ne morem spomniti, tudi kako drugače bolna že dolgo nisem bila. Se mi je pa zadnji teden pojavilo nočno potenje, morda tudi od stresa, saj se s to bulico na vratu in morebitnimi siptomi močno obremenjujem.
Hvala za odgovor!